Järvipelastajat värvää uusia vapaaehtoisia tulokaskurssin avulla

Kurssi sisältää järvipelastustoimintaan liittyvää turvallisuuskoulutusta.

vesipelastus
Meripelastus pelastusliivit
Hämeenlinnan järvipelastajien tulokaskurssilla opetellaan muun muassa pelastusvälineiden käyttöä.Petri Lassheikki / Yle

Hämeenlinnan järvipelastajat etsii uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Yhdistys järjestää kiinnostuneille tulokaskurssin, jonka hakuaika päättyy sunnuntaina 19. toukokuuta.

Kurssille valitaan hakemusten ja uimataitotestin perusteella. Kurssi sisältää järvipelastustoimintaan liittyvää turvallisuuskoulutusta.

– Kurssilla opetetaan ihan perusturvallisuutta. Että osaat toimia veneellä niin, että et loukkaa itseäsi, etkä ole vaaraksi muulle toiminnalle, kertoo Hämeenlinnan järvipelastajien varapuheenjohtaja Jouni Pitkonen.

Lisäksi kurssilaiset oppivat pelastusliivien käyttöä, niiden testaamista ja päälle laittamista, mutta myös pelastuspuvun käyttöä. Kurssin aikana opitaan myös alkusammutustaitoja.

Työturvallisuus on ihan ykkösasemassa koulutuksessa.

Jouni Pitkonen

– Työturvallisuus on ihan ykkösasemassa koulutuksessa. Eli perusturvallinen toiminta veneellä ja vesiympäristössä.

Tulokaskurssi alkaa elokuun alussa ja sille osallistuvat voivat olla jo vuoden päästä kansimiehinä. Näin arvioi Hämeenlinnan järvipelastajien varapuheenjohtaja Jouni Pitkonen.

Hämeenlinnan järvipelastajien toiminta-alue Vanajavedellä on varsin laaja. Se ulottuu Janakkalan Kernaalanjärveltä aina Sääksmäen sillalle Valkeakosken kupeeseen.

Hämeenlinnan järvipelastajat ry on vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestön Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys.