Lahti Events saa rahat Kymi Ringin osakkuuteen – tapahtumatuotanto lahtelaisten käsissä jo testiajoissa

Moni Lahden kaupunginvaltuutettu vastusti rahoitusta, jolla osakkeet hankitaan.

Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Lahti Eventsistä tulee Kymi Ringin osakas. Valtuusto myönsi maanantaina Lahden kaupungin omistamalle tapahtumayhtiölle kaksi miljoonaa euroa osakkeiden ostamiseen.

Valtuusto hyväksyi pääomituksen äänin 32-26. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää. Vihreiden koko valtuustoryhmä vastusti esitystä, muissa ryhmissä äänet jakautuivat.

Lahti Events hakee, brändää ja myy Kymiringillä pidettävät tapahtumat sekä oheistapahtumat. Tavoitteena on saada lisää matkailijoita ja rahaa Lahden seudulle. Kävijöistä hyötyvät muun muassa majoitusliikkeet, ravintolat ja kaupungin omat tapahtumatalot.

Iitin Kymi Ringillä voi järjestää esimerkiksi konsertteja. Lahti Events on siellä tapahtumatuottajana jo kesällä 2019, kun radalla pidetään tulevan MotoGP-kisan testiajot.

Lahti Eventsin osuus Kymi Ring Oy:stä on 12,5 prosenttia.

Kymi Ringiin osallistumisesta on käyty kaupungissa kiivasta poliittista keskustelua. Yksi syy on se, että Lahden kaupunki pyrkii vahvistamaan mainettaan ympäristöystävällisenä kaupunkina, ja osa näkee moottorirataan sijoittamisen sopivan huonosti vihreään imagoon.

Kymi Ringin on korostettu pyrkivän hiilineutraaliksi moottoriradaksi.