Tavallista järeämpi huolto sulki Kokkolan VesiVeijarin neljäksi viikoksi

Ison altaan vesi siirretään maauimalaan, hyppyallas pidetään täynnä, ja muut altaat on tyhjennetty Suntiin.

uimahallit
VesiVeijarin altaita.
VesiVeijarin altaat tyhjennetään hyppyallasta lukuunottamatta huollon ajaksi.Petra Haavisto / Yle

Uintikeskus VesiVeijari Kokkolassa on kiinni vuosihuollon takia tavallista pidempään. Seuraavan kerran polskimaan pääsee vasta kesäkuun toisella viikolla.

Vaikka VesiVeijarissa vain siirreltäisiin vesiä ja otettaisiin maauimala käyttöön, sekin veisi 1,5 viikkoa. Nyt tehdään kuitenkin normaalia raskaampia huoltoja.

Hyppyallasta lukuunottamatta altaat tyhjennetään. Ison altaan vesi siirretään maauimala-altaaseen. Siinä säästetään jopa 5 000 – 8 000 euroa. Muiden altaiden vesi on tyhjennetty Suntiin.

Isoin huoltokohde on suodattimien huolto, mutta se on tehty erikseen. Uimahallissa on silti paljon huoltoa vaativaa tekniikkaa, kuten vedenpuhdistuslaitteet.

VesiVeijarissa on valtavasti tekniikkaa, joka vaatii huoltamista.
Klaus Kangas ja murto-osa VesiVeijarin tekniikasta, joka vaatii huoltamista.Petra Haavisto / Yle

Altaissa vaihdetaan vaurioituneita laattoja ja uusitaan silikonit uusitaan. Pukuhuonetiloja korjataan ja kunnostetaan, suihkut huolletaan ja saunojen lauteet vaihdetaan. Avantouintipuolen saunat tehdään uusiksi.

Uimahalli myös siivotaan perusteellisesti.

Talotekniikan työnjohtaja Klaus Kangas sanoo,että huolto kannattaa, sillä se takaa kauden jatkuminen ilman suunnittelematonta katkosta, joka tulisi myös kalliimmaksi. Tämän kertainen huolto maksaa 120 000 – 150 000 euroa.

Kangas kiittelee 80-luvun puolivälin ratkaisuja, joiden ansiosta uintikeskus ei ole päässyt pahaan kuntoon, vaikka pinnat alkavatkin pian vaatia uusimista.

– Uimahalli on hyvässä kunnossa – kiitos sen päätöksen, ettei tehty niin sanottua legopalikkahallia, vaan halli tehtiin laadukkaista materiaaleista.