Kajaanin Hakan perhefutis houkuttelee lajin pariin myös vanhempia – "Perheen yhteistä aikaa parhaimmillaan

Kajaanin Haka luotsaa tänä vuonna nappulaliigan rinnalla myös perhefutista.

harrastukset
isä ja lapsi ja jalkapallo
AOP

Kajaanin Haka käynnistää tänä vuonna perhefutiskerhon, johon lapset voivat osallistua yhdessä vanhempiensa kanssa.

– Lapset nauttivat siitä, että myös vanhemmat osallistuvat. Tämä on perheen yhteistä aikaa parhaimmillaan, perhefutiksen ohjaaja Janika Möttönen sanoo.

Perhefutiksessa lajin pariin sukelletaan leikin kautta ja lapsen ehdoilla. Lasten toiveet leikeistä ja harjoitteista yritetään toteuttaa mahdollisimman usein.

– Toiveiden toteuttamisessa on tietenkin haasteita, kun lapsia on niin paljon. Tarkoitus on kuitenkin, että kaikilla on hauskaa ja vanhemmat saadaan innostumaan ja löytämään oma roolinsa, Möttönen sanoo.

Jalkapallokouluja ei Kajaanissa varsinaisesti ole, sillä Haka pyörittää ympäri vuoden nappulaliigaa, johon pääsee mukaan missä vaiheessa tahansa. Tarkoituksena on luoda matalan kynnyksen tapa päästä mukaan futikseen. Kajaanin Hakalla on nappulaliigatoimintaa koko Kainuun alueella.

– Kainuu on iso maakunta ja välimatkat ovat pitkiä, joten kuntien omien seurojen ja yhdistysten panos on erittäin tärkeää, Hakan liikunnanohjaaja Karri Hentilä kertoo.

Nappulaliigassa aloittavat lapset voivat edetä futisurallaan asteittain eteenpäin edelleen yläkouluakatemiaan, toisen asteen akatemiaan ja myös kilpajoukkueisiin.

– Hakalla on koulutuspolku, jonka kautta halukkaat pääsevät kouluttautumaan muun muassa ohjaajiksi. Meillä on olemassa eri koulutuksia, joista voi olla apua muillakin elämän alueilla, Hentilä sanoo.