Tuntematon mies tunkeutui koulubussiin ja istui kuskin paikalle Kotkassa – kyydissä istui kymmeniä lapsia

Poliisi ei epäile miehen syyllistyneen rikokseen.

koulukuljetus
Karhuvuoren koulu
Aleksi Taponen / Yle

Karhuvuoren koululla Kotkassa sattui maanantaina iltapäivällä välikohtaus, jossa tuntematon mies tunkeutui lähdössä olevaan koulubussiin.

Bussi ei ollut käynnissä.

– Pihkoon koulun kaksi koulukyytiä oli lähdössä Karhuvuoren koulun parkkipaikalta viemään Pihkooseen ja Jäppilään oppilaita, kertoo Pihkoon koulun rehtori Merja Tiitinen.

Rehtorin arvion mukaan bussissa istui noin 40–50 lasta. He käyvät koulua väistötiloissa Karhuvuoren koulussa.

Bussiin tunkeutunut noin 50-vuotias mies oli istuutunut bussin kuljettajan paikalle samaan aikaan, kun bussin oma kuljettaja oli tarkistamassa toisen bussin matkustajia.

– Hän oli venäjänkielinen ja höpöttänyt, että haluaa bussiajelulle. Hän ei ollut päihtynyt, vaan ilmeisesti mielenterveyspotilas, Tiitinen kertoo.

Ambulanssi vei miehen sairaalaan

Paikalle kiirehtinyt kuljettaja sai napattua avaimet pois bussin virtalukosta ja houkuteltua tunkeutujan poistumaan bussista.

Tunkeutuja ei lähestynyt oppilaita eikä käyttäytynyt uhkaavasti. Kuljettaja soitti kuitenkin hätäkeskukseen, josta kerrottiin, että poliisi tulee tarkistamaan tilanteen. Koulukyydit eivät kuitenkaan jääneet odottamaan poliisia.

Poliisi otti miehen myöhemmin kiinni Karhuvuoren koulun edustalta. Poliisin mukaan sekavanoloinen mies oli käyttäytynyt kiinniotettaessa rauhallisesti. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan lääkärin tarkastettavaksi.

Poliisi ei epäile miestä rikoksesta.

– Jos hän olisi uhannut muita, silloin olisi kirjattu rikosilmoitus esimerkiksi laittomasta uhkauksesta. Partion mielestä tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut syytä epäillä rikosta, kertoo rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola.

Koulu seuraa tilannetta

Karhuvuoren koulussa on tänään käyty välikohtausta läpi luokissa, ja oppilashuollon työntekijät ovat tarvittaessa oppilaiden apuna.

– Tuntuu, että oppilaat ovat ottaneet tämän hyvin rauhallisesti. Osa oppilaista on jo unohtanut asian, mutta seuraamme tilannetta koko loppuviikon, että jos tulee jälkireaktioita, kertoo Pihkoon koulun rehtori Merja Tiitinen.

Rehtorin mukaan koulun henkilökunta saattelee oppilaat koulubussin kyytiin tämän viikon ajan.