Hyppää sisältöön

Aasialaisturistien matkailukausi alkaa Etelä-Karjalassa – suurin osa turisteista on Kiinasta

Kesäsesongin ensimmäiset aasialaisturistit saapuvat Etelä-Karjalaan tulevana viikonloppuna.

Kiinalaisturisti tutustuu suomalaiseen loheen. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Etelä-Karjalaan saapuvista aasialaisturisteista suurin osa tulee tänä kesänä Kiinasta.

Viime kesän ennätyslukuihin aasialaisturistien kokonaismäärässä ei välttämättä päästä, sillä viime heinäkuussa Lappeenrannassa yöpyi poikkeuksellisesti kolme tuhatta eteläkorealaismatkailijaa.

Holiday Club Saimaa odottaa tänä kesänä kuitenkin kiinalaisturistien määrän kaksinkertaistumista. Tulossa on yhteensä neljäsataa kiinalaisturistia. Huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana Kiinasta tulevia ryhmiä on 30, ja niissä on 30–50 henkeä.

Holiday Club Saimaan johtaja Anne Puhakainen kertoo, että suurin osa ryhmistä majoittuu yhdeksi yöksi, eli ne tulevat illalla ja jatkavat matkaansa aamulla.

– Kaikille ryhmille kuuluu puolihoito eli aamiaisen lisäksi usein myös illallinen, Puhakainen sanoo.

Ohjelmaa ryhmille ei lyhyen oleskelun aikana järjestetä, vaan he liikkuvat itsenäisesti ja esimerkiksi ulkoilevat hotellin ympäristössä.

Viime kesänä eteläkorealaismatkailijoita majoittanut Sokos Hotel Lappee majoittaa tänä kesänä myös eniten sekä yksittäisiä kiinalaisturisteja että kiinalaisryhmiä. Kiinalaisten määrän odotetaan kasvavan viime vuodesta, mutta lukuja myyntiryhmän päällikkö Jonna Vuorinne ei vielä halua arvioida.

– Ensimmäiset vieraamme saamme tulevana viikonloppuna, Vuorinne kertoo.

Imatran kylpylään aasialaiset eivät ole tänä kesänä löytäneet, vaan suurin osa varauksista on suomalaisille ja venäläisille.

Aasialaisturistit kokeilevat rohkeasti myös karjalanpiirakoita. Kuva: Yle

Karjalanpiirakat testissä

Sekä Holiday Club Saimaassa että Sokos Hotel Lappeessa yöpyvät aasialaisturistit ovat mieltyneet paikalliseen ruokatarjontaan.

– Esimerkiksi viime kesänä useampi kokeili rohkeasti esimerkiksi karjalanpiirakoita. Toki monet syövät pitkän reissun aikana mielellään myös tuttua ja turvallista aasialaista ruokaa, Vuorinne kertoo.

Ja tietenkin aasialaiseen tapaan lämmintä vettä, jota on aina tarjolla ruokailun yhteydessä.