Naismotoristit herättelevät moottoripyöräteollisuutta ajamalla ympäri maailman – "Me ei olla kaikki kokoa 32 tai 36"

moottoripyöräily
Maailmanlaajuinen naismotoristien viesti kulkee ympäri Suomen
Maailmanlaajuinen naismotoristien viesti kulkee ympäri Suomen

Naismotoristit ympäri maailmaa herättelevät moottoripyöräteollisuutta naisten tarpeisiin.

Käynnissä moottoripyöräviesti, missä viestikapulaa kuljetetaan pyörien päällä ympäri maapallon vieraillen kaikilla mantereilla. Maailmanlaajuinen Women Riders World Relay (WRWR) käynnistyi 28.2.2019 Skotlannista.

Suomen Turkuun viesti saapui äitienpäivänä, josta matka jatkui Rauman kautta Pirkanmaalle. Jämsän Patalahdessa herättiin torstaina 77. viestipäivän aamuun.

Women Riders World Relay viesti seisahti Jämsän Patalahdessa
Women Riders World Relay viesti seisahti Jämsän Patalahdessa.Timo Hytönen / Yle

Viestin tarkoitus on se, että moottoripyöräteollisuus ympäri maailman ymmärtää kuinka paljon naismoottoripyöräilijöitä ylipäänsä on.

– Eikä me kaikki olla kaikki kokoa 32 tai 36, vaan hyvin rintavia, reiteviä, perseviä mutta muodokkaita. Meille täytyy tehdä vaatteita vähän sen mukaan, että me ollaan eri mallisia, että jokaiselle löytyisi jotakin. Myös sopiva pyörä, näin tamperelainen Niksuksi esittäytynyt motoristi kertoo viestin sanomasta.

Jämsästä viesti jatkuu Sysmän ja Mäntyharjun kautta Savonlinnaan. Ympäri maailmaa mukana 17 000 naismotoristia. Suomen Motoristit ry arvioi, että Suomessa jo reilu viidennes motoristeista on naisia.

Perjantaina Women Riders World Relay jatkaa matkaansa Helsingistä Viroon.

Katso video: Naismotoristit tuovat viestikapulan Pirkanmaalle Sastamalaan.