Kauhajoella valmistaudutaan korisfinaaleihin – Bojan Sarcévic: "Meillä on parempi joukkue kuin viime vuonna"

Korisliigan finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan Kauhajoella perjantaina. Karhubasket voitti Korisliigan viime vuonna.

Kauhajoen Karhu (koripallo)
Kultajuhlien yleisöä Kauhajoella 19.5.2018
Kultajuhlien yleisöä Kauhajoella 19.5.2018Hanne Leiwo/Yle

Kauhajoen Karhubasket valmistautuu miesten Korisliigan finaalisarjaan. Vastaan asettuu Kouvolan Kouvot.

Karhubasketin otteet pudotuspeleissä ovat vakuuttaneet. Joukkue voitti kaikki seitsemän välieräpeliä Helsinki Seagullsia ja KTP Kotkaa vastaan.

Viimevuotisen finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcévic uskoo kauhajokelaisten joukkueeseen, joka on viimevuotista yhtenäisempi.

– Mielestäni meillä on nyt parempi joukkue kuin viime vuonna. Pelisysteemi ja valmennus ovat samat. Lisäksi Greg Mangano tuli takasin vahvistamaan meitä.

Mangano teki loppukauden mittaisen sopimuksen seuran kanssa joulukuussa.

Koripalloilija Bojan Sarcévic, KarhuBasket.
Koripalloilija Bojan Sarcévic iloitsi mestaruudesta että kauhajokelaisten positiivisesta suhtautumisesta Karhu Basketiin viimevuotisen mestaruuden jälkeen.Tuomo Rintamaa/Yle

Kauhajoelle näkyvyyttä

Kauhajoen kaupunki on saanut korismestaruuden myötä kaivattua positiivista medianäkyvyyttä. Menestystä on tarkoitus hyödyntää myös kaupungin uudessa markkinointitrategiassa.

– Mestaruus näkyi viime keväänä piikkinä mediahuomiossa. Minulla sattui olemaan silloin mediaseuranta kokeilussa ja edelliseen kevääseen verrattuna moninkertaista kasvua oli mediahuomiossa, Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen sanoo.

Kaupunginjohtaja Linda Leinonen Kauhajoen KarhuBasketin kultajuhlassa 19.5.2018
Kaupunginjohtaja Linda Leinonen Kauhajoen KarhuBasketin kultajuhlassa 19.5.2018Hanne Leiwo/Yle

Kökkähenkeä tarvitaan

Menestyvän koripallo-organisaation kokoaminen Kauhajoelle vaatii runsaasti kökkähenkeä.

– Meillä on reilun puolen miljoonan euron budjetti, eikä se aivan itsestään tule. Aika monta temppua on tehty ja siihen meillä on mahtava taustaryhmä, Karhu Basket ry:n puheenjohtaja Vesa Ojala sanoo..

Ojalan mukaan organisaatio on viritetty menestymään.

– Meillä on mahtavat fanit, jotka käyvät myös vieraspeleissä. Lisäksi ottelutapahtumien kökkä- ja kanttiiniporukkaa on yhteensä lähes sata ihmistä.

Miten Korisliigan mestaruus voitetaan tänä vuonna?

– Miten? Joukkueena. Meidän pitää pelata joukkueena kuten olemme tehneet koko kauden tänä vuonna. Silloin tuloksen pitäisi olla meille hyvä, Sarcévic laskee.

Korisliigan finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan Kauhajoella perjantaina 17. toukokuuta.