Madonnan esiintyminen Euroviisuissa on vielä epävarmaa – "Nimi puuttuu sopimuspapereista"

Madonnan on määrä esiintyä laulukilpailun finaalissa Tel Avivissa lauantaina, mutta kisajärjestäjien mukaan neuvottelut ovat yhä kesken.

Euroviisut
Madonna.
Näyttävistä esityksistään tunnettu Madonna esiintyy Euroviisujen finaalissa lauantaina.Mauri Ratilainen / EPA

Yhdysvaltalaisartisti Madonnan esiintyminen Israelin Euroviisuissa ei olekaan läpuhuutojuttu, sillä artisti ei ole koskaan vahvistanut esiintymistään kisajärjestäjille, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Euroviisujen johtajan Jon Ola Sandin mukaan Madonna ei ole toistaiseksi allekirjoittanut virallista sopimusta esiintymisestään lauantaina Tel Avivissa, sillä neuvottelut ovat yhä kesken.

– Jos emme saa allekirjoitusta sopimukseen, ei hän voi esiintyä lavallamme, sanoo Sand, joka luonnehti tilannetta ”hieman erikoiseksi”.

Madonna kommentoi tänään lukuisia vetoomuksia, joiden mukaan hänen pitäisi peruuttaa esiintymisensä Israelin Euroviisuissa maan poliittisen tilanteen vuoksi.

Esimerkiksi kymmenet palestiinalaiset naisartistit ovat Vicen mukaan vedonneet Madonnaan, jotta tämä peruisi esiintymisensä Israelissa. (siirryt toiseen palveluun)

Artisti toteaa, ettei hän aio taipua paineen alla:

– En koskaan lopeta musiikin esittämistä sopiakseni jonkun toisen poliittiseen agendaan, Madonna julistaa tänään tiistaina julkaisemassaan lausunnossa.

Madonna sanoo puolustavansa aina ihmisoikeuksia ja sydämensä särkyvän joka kerta kun hän kuulee viattomien ihmishenkien menetyksestä alueella.

– Rukoilen, että vapautuisimme tuhonkehästä ja loisimme uuden tien rauhaan.

Madonnan viisuesiintymisen maksaa israelilais-kanadalainen, kiinteistöbisneksellä vaurastunut miljardööri Sylvan Adams. Esiintymisen hinta on hieman yli miljoona euroa.

Tel Avivissä järjestettäviä Euroviisuja on arvosteltu Israelin palestiinalaisalueiden miehityspolitiikan vuoksi. Tammikuun lopulla joukko nimekkäitä artisteja ja taiteentekijöitä vaati Britannian yleisradioyhtiötä BBC:tä (siirryt toiseen palveluun) painostamaan viisujen järjestäjäorganisaatiota Euroopan yleisradiounionia EBU:a siirtämään kisat pois Israelista. BBC ei suostunut vaatimukseen.

Juttua päivitetty klo 17:50 BBC:n tiedoilla.

Lisää aiheesta:

Madonna esiintyy Euroviisuissa miljoonalla eurolla, maksajana liikemies

Lähteet: AP, Reuters