1. yle.fi
 2. Uutiset
 3. Euroviisut

Darude ja Sebastian Rejman viisuista putoamisen jälkeen: "Pettymys on käsin kosketeltava" – video

Suomen viisuedustajat karsiutuivat kisasta tiistaina Tel Avivissa käydyssä ensimmäisessä semifinaalissa.

Euroviisut
Darude ja Sebastian Rejman viisuista putoamisen jälkeen: "Pettymys on käsin kosketeltava"
Darude ja Sebastian Rejman viisuista putoamisen jälkeen: "Pettymys on käsin kosketeltava"

Suomi ei yltänyt tänä vuonna Euroviisujen finaaliin, kun Daruden ja Sebastian Rejmanin Look away -kappaleen tie päättyi tiistaina ensimmäiseen semifinaaliin. Kisan ratkettua kaksikko oli silminnähden pettynyt.

– Rehellisesti mä olen kyllä pettynyt, Rejman kuittaa.

– Suomeksi virallinen sana alkaisi veellä, mutta sanotaan, että ketuttaa aika runsaasti tällä hetkellä. Itkut tirautettuani ja kyyneleet pyyhittyäni, niin oli ihan huikea reissu, Darude jatkaa.

Kaksikon mielestä semifinaalin esitys oli heidän parhaansa, minkä he vetivät Tel Avivin viisulavalla.

– Sitähän me ollaan sanottu alusta asti, että parhaamme tehdään ja katsotaan, mihin se riittää. Nyt se ei riittänyt, Rejman sanoo.

– Sanotaanko näin, että siellä on varmaan frendejä ja Suomen kansaa, jota ottaa pattiin yhtälailla kuin meitä ja toiset ovat pettyneitä meihin. Olkaa vaan, sillä ei se meidän elämää hirvittävästi muuta. Mutta se on totta, että parhaamme yritettiin ja edustettiin itseämme ja Suomea kuten parhaaksi nähtiin ja pystyttiin, Darude summaa.

Ensimmäisestä semifinaalista jatkoon pääsivät:

 • Kreikka
 • Valko-Venäjä
 • Serbia
 • Kypros
 • Viro
 • Tšekki
 • Australia
 • Islanti
 • San Marino
 • Slovenia
Darude feat. Sebastian Rejman esitti Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa kilpailubiisinsä Look Away. Upeassa lavashow'ssa mukana tanssija Etel Röhr.

Elämä jatkuu

Suomen viisuedustajat eivät vielä tiedä, milloin he palaavat takaisin kotimaahan. Euroviisuista karsiutuminen laittoi suunnitelmat uusiksi. Darude arvelee jäävänsä ainakin vielä hetkeksi Tel Aviviin.

– Onnellinen asema on siinä, että meillä on ollut uraa jonkun verran aikaisemminkin. Luultavasti se ei hirvittävästi muutu tästä eteenpäin. Mulla on juttuja dj:nä ja juttuja tuottajana, mitä pistetään julki.

Sebastian Rejman saattaa lähteä Suomeen jo hieman aikaisemmin, sillä näyttelijän työt kutsuvat.

– Mulla alkaa kuvaukset ensi viikolla eli kyllä tässä palataan ihan ruotuun. Vaipat odottavat. Ei siinä sen enempää, tuore isä sanoo.

Darude uskoo, että he jatkavat musiikin tekemistä ja esiintymistä yhdessä myös jatkossa. Euroviisut on myös poikinut uusia kontakteja, mitkä saattavat johtaa muihinkin yhteistyökuvioihin.

Pettymyksen karvasta kalkkia pitää niellä hetken, mutta lopulta koko viisukokemus kääntää kaiken positiivisen puolelle.

– Ottaa pattiin, mutta on tässä jotain hyvääkin, Darude sanoo.

– Kyllä tää harmittaa, ettei päästä finaaliin, mutta tämä on tämmöinen kisa. Ei kun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, Rejman vitsailee.

Haastattelun lopuksi Euroviisujen show'sta vastaava tuottaja Christer Björkman toi kisasta pudonneille Suomen edustajille lohdutukseksi ison kukkakimpun.

Lue myös:

Yle seurasi ensimmäistä semifinaalia – katso lähetys täältä!

Viisukaraoke - laula viisukäännöskukkasten tahdissa

Madonnan esiintyminen Euroviisuissa on vielä epävarmaa – "Nimi puuttuu sopimuspapereista"

Lue seuraavaksi