Pariisin symboli täyttää 130 vuotta – katso näyttävä valoshow

Valonäytös esittelee Eiffelin tornin historian.

Eiffel-torni
Eiffel-torni täyttää 130 vuotta - valoshow
Eiffel-torni täyttää 130 vuotta - valoshow

Keväällä 1889 Pariisin Champ-de-Marsille valmistui maailman korkein rakennus, yli 300 metriä korkea Eiffel-torni.

Gustave Eiffelin suunnittelema torni herätti alun perin myös vastustusta, koska kaikkien mielestä se ei sopinut Pariisin katukuvaan.

Esimerkiksi kirjailija Guy de Maupassantin kerrotaan sanoneen (siirryt toiseen palveluun), että hän syö joka päivä lounasta Eiffelin juurella, koska se on ainoa paikka Pariisissa, josta tornia ei näe.

Sittemmin torni on noussut Pariisin symboliksi ja maailman vierailluimmaksi nähtävyydeksi.

Eiffel-torni valaistaan joka ilta, mutta pariisilaiset ilmaisevat tornin valoilla myös, jos on erityistä syytä juhlaan tai suruun. Esimerkiksi marraskuussa 2015 torni sai Ranskan lipun värit, kun maa suri Pariisin terrori-iskujen uhreja.

Pariisissa Eiffel-tornin valaisi keskiviikkoiltana ennennäkemättömäksi mainostettu (siirryt toiseen palveluun) valoshow Ranskan pääkaupungin symbolin 130-vuotisjuhlan kunniaksi.

Illalla kello 23 Suomen aikaa alkanut show esitteli tornin historiaa sen rakentamisesta nykypäivään. Show kesti noin 10 minuuttia ja se on nähtävissä yllä olevalta videolta.

Paikan päällä show'ta toistettiin kolmen tunnin ajan, ja se on tarjolla myös kahtena seuraavana iltana. Ennen valoshow'ta tornin juurella järjestettiin konsertti.