1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokemäenjoki

Kokemäenjoen käyttörajoitukset viimein poistettu öljyvahingon jäljiltä

Käyttörajoituksia asetettiin vuoden 2017 joulukuussa sattuneen öljyvahingon takia Harjavallan, Nakkilan, Ulvilan ja Porin alueella.

Öljyvuodon torjuntaa Kokemäenjoessa joulun alla 2017. Kuva: Katja Halinen / Yle

Kokemäenjoen vettä voi viimein käyttää normaalisti kasteluvetenä, peseytymiseen ja uimiseen. Käyttörajoitukset asetettiin joulukuussa 2017 Harjavallassa sattuneen öljyvuodon jälkeen.

Porin seudun terveydenhuoltoviranomaisten mukaan öljyvahingosta ja sen jälkitorjunnasta ei enää aiheudu ongelmia veden käyttäjille.

Öljyvahinko sattui Harjavallassa ennen joulua 2017, kun Pori Energian lämpölaitokselta pääsi noin 48 kuutiota kevyttä polttoöljyä Harjavallan kaupungin hulevesiviemäriverkkoon. Suurin osa öljystä päätyi viemäriverkostoa pitkin noin kilometrin päähän Kokemäenjokeen.

Laajat puhdistustyöt

Päästö tahri pahasti Kokemäenjoen rantoja Harjavallassa ja joen alajuoksulla. Onnettomuuden takia jouduttiin tekemään laajoja rantojen puhdistustöitä. Jokiveden käytölle asetettiin rajoituksia myös Nakkilan, Ulvilan ja Porin alueella.

Pori Energia on ottanut tapahtumista vastuun ja osallistunut kulujen maksamiseen. Öljyvahingon aiheuttamasta tahrautumisesta valitti noin 350 kiinteistönomistajaa. Tapaus on syyteharkinnassa.

Uutista voi kommentoida 15.5. klo 22 saakka.