Kuopion kaupunkipyörillä on ajettu jo runsaasti – "Uskon, että käyttöaste vielä nousee, kun ilmat lämpenevät"

Pyöräasemien määrää aiotaan lisätä, mutta ajankohta on vielä auki.

Kuopio
Kaupunkipyöriä telineessä Kuopion Kauppakadulla.
Kaupunkipyöräasemat tunnistaa turkoosista väristä Kuopiossa.Antti Karhunen / Yle

Kuopion kaupunkipyörillä on ajettu ensimmäisen kahden viikon aikana runsaasti. Yhdellä pyörällä on ajettu keskimäärin kahdesti yhden vuorokauden aikana. Sähköavusteisilla pyörillä on tällä hetkellä runsaat 800 rekisteröitynyttä asiakasta.

Käyttöaste riippuu kuitenkin voimakkaasti säästä. Kuun alun kolea sää vähensi käyttöä, kun taas viime päivinä käyttöaste pyörää kohti vuorokaudessa on ollut lähellä kolmea.

Eilen keskiviikkona kaupunkipyörien käyttöaste nousi jo lähes 3,5:teen.

– Uskon, että pyörien käyttöaste vielä nousee merkittävästi, kun ilmat lämpenevät, sanoo projektipäällikkö Jouni Huhtinen Kuopion kaupungilta.

Kuopiossa on käytössä 150 sähköavusteista polkupyörää, jotka otettiin käyttöön vappuna. Kaupungin tavoitteena on, että yhdelle pyörälle kertyy vähintään 2,5 käyttökertaa vuorokaudessa.

20 asemaa ympäri kaupunkia

Kaupunkipyöräasemia on 20 kappaletta ympäri Kuopiota. Asemista osa on niin sanottuja virtuaaliasemia, joilla pyöriä on saatavilla satunnaisesti. Niistä operaattori eli urheiluliike Leosport siirtää pyöriä tarpeen mukaan turkoosilla värillä merkityille asemille, joilla on myös telineet pyörille. Virtuaaliasemilla on vain infotolppa.

Kuopiossa on tällä hetkellä 20 kaupunkipyöräasemaa.
Kuopion kaupunki

Kaupunki on jo saanut toiveita lisäasemista Päivärannan kauppakeskukselle, Petoselle ja Pitkälahteen. Huhtisen mukaan asemia aiotaan lisätä, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty.