"Ensin perkataan ja sitte syyään" – valtakunnallisena kalastuspäivänä virvelöidään ja fileoidaan

Lapsista on kiva nähdä, miten kalasta tehdään ruokaa.

Oulu
Ville Seppänen on kalastellut aikaisemmin esimerkiksi  Kainuussa.
Ville Seppänen on kalastellut aikaisemmin esimerkiksi Kainuussa.Arto Veräjänkorva / Yle

Valtakunnallista kalastuspäivää on vietetty keskiviikkona erinomaisessa säässä parillakymmenellä paikkakunnalla.

Oulun Jäälissä lapset pääsivät esimerkiksi kokeilemaan virvelöintiä ja seurasivat ahvenen fileointia ja paistamista ruuaksi.
Osa lapsista sai ongen ensi kertaa käteensä. Osalla kalastaminen sen sijaan sujuu.

– Käytiin mummolan läheisellä järvellä kalassa. Ensin perkataan ja sitte syyään, kertoo koululainen Ville Seppänen Oulusta.

Projektisuunnittelija Jarmo Tuukkanen Pro Agria Oulusta kertoo, että kalastamisen ja kalan valmistamisen opettaminen lapsille on tärkeää.

– Lapsista on tosi kiva nähdä, miten kalasta laitetaan ruokaa. Se on tärkeä osa tätä kotimaisen kalan menekin edistämistä, että siitä osataan myös valmistaa ruokaa.

–Suomessa on erittäin hyvät ja puhtaat kalavarannot, ja se on erittäin terveellistä ruokaa, Tuukkanen sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)