Tampereen yöllisestä kerrostalopalosta alkaa rikostutkinta

Tulipaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä ja törkeänä vammantuottamuksena.

tulipalot
Hipposkylässä Tampereella oli tulipalo.
Vahinkojen arvioidaan nousevan satoihintuhansiin euroihin.Marjut Suomi / Yle

Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime yönä sattuneen kerrostalon tulipaloa. Noin puolikolmen aikaan Hippoksenkatu 14:ssä havaittua tulipaloa tutkitaan epäiltynä törkeänä tuhotyönä ja törkeänä vammantuottamuksena.

Hätäkeskukseen tulleen soiton perusteella poliisin useat partiot menivät palopaikalle ja aloittivat asukkaiden evakuoinnin. Poliisit löysivät pian yhdestä asunnosta tajuttoman mieshenkilön sekä heikossa kunnossa olleen koiran.

Henkilö toimitettiin Acutaan. Hänellä ei ole enää hengenvaaraa. Koiralle annettiin lisähappea, ja se toimitettiin eläinhoitolaan. Silläkään ei ole hengenvaaraa.

Koko kerrostalon asukkaat jouduttiin evakuoimaan. Kerrostalo kärsi poliisin mukaan tuntuvia palo-, savu- ja vesivahinkoja ja on tällä hetkellä asumiskelvottomassa kunnossa. Vahinkojen arvioidaan nousevan satoihintuhansiin euroihin.

Poliisi otti heti palopaikalta kiinni miehen epäiltynä palon aiheuttamisesta. Hänetkin toimitettiin sairaalaan, mistä hän on jo päässyt pois.

Pelastuslaitos arvioi päivällä, että palo sai alkunsa tupakoinnista. Rikosylikomisario Jari Kinnunen ei ota kantaa palon syttymissyyhyn, koska epäillyn kuulustelut ovat kesken.

Kinnusen mukaan tulipalosta olisi voinut aiheutua isommat henkilövahingot, koska yksi henkilö oli jo tajuttomana.

Epäillyn kuulustelut alkoivat iltapäivällä.

Lue lisää:

Tampereen Hippoksenkadulla evakuoitiin 14 asukasta palavasta kerrostalosta