Eksoten hallituksen puheenjohtaja: Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanotot uuteen tarkasteluun

Kiirevastaanottotoiminnan keskittäminen aiheuttaa K-sairaalaan ruuhkaa ja jonoja.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
K-sairaala
Virkamiespäätöksellä lakkautettujen Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanottojen asiakkaat ohjataan K-sairaalan päivystykseen. Emma Pietarila/Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen (sd.) haluaa selvittää kiirevastaanottojen eli päivystyksen palauttamismahdollisuudet Sammonlahden hyvinvointiasemalle ja Armilan terveysasemalle.

Hän ihmettelee, miksi Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanotot on lakkautettu, vaikka Eksoten muilla hyvinvointiasemilla ja Imatran terveysasemalla kiirevastaanotot ovat edelleen toiminnassa.

Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanotot on keskitetty K-sairaalaan, mikä on puolestaan lisännyt ruuhkaa K-sairaalan päivystyksessä ja aiheuttanut ongelmia etenkin Sammonlahden asiakkaille.

Vesteristä askarruttaa myös K-sairaalan päivystyksen johtamisvastuu ja organisointi sekä erikoissairaanhoidon ja yleislääkäripäivystyksen kokonaisjohtaminen.

Vesterinen haluaa tietää, riittävätkö vastaanottohuoneet lääkäreille ja hoitajille sekä odottaa ehdotuksia keinoista, joilla tilojen käyttötavoista johtuvat hoitoviiveet ja jonot voidaan poistaa.

Vesterinen toivoo myös päivystyshenkilöstöltä näkemyksiä päivystyksen organisoinnista ja toiminnan sujuvoittamisesta.

Vesterinen on pyytänyt selvitykset seuraavaan Eksoten hallituksen kokoukseen.