Lentoliikenne Yhdysvaltain ja Venezuelan välillä määrättiin keskeytettäväksi kokonaan

Kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö kehotti liikenneministeriötä pysäyttämään lennot Venezuelaan turvallisuussyistä.  

Venezuela
Yhdysvaltalainen American Airlines keskeytti lentonsa Venezuelaan jo maaliskuussa.
Yhdysvaltalainen American Airlines keskeytti lentonsa Venezuelaan jo maaliskuussa.CJ GUNTHER/EPA

Yhdysvaltain liikenneministeriö määräsi keskiviikkona keskeytettäväksi kaikki matkustaja- ja rahtilennot Yhdysvaltain ja Venezuelan välillä, kertoo uutistoimisto Reuters. Kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö kehotti liikenneministeriötä pysäyttämään lennot Venezuelaan turvallisuussyistä.

Reutersin mukaan monet kansainväliset lentoyhtiöt ovat lopettaneet lennot Venezuelaan turvallisuussyistä, mutta myös siksi, että Venezuelan hallinto ei ole maksanut yhtiöille velkojaan. Yhdysvaltalainen lentoyhtiö American Airlines lopetti lentonsa Venezuelaan määrittämättömäksi ajaksi jo maaliskuussa. American Airlines on ollut suurin maiden välillä lentävä lentoyhtiö.

Huhtikuussa Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA määräsi, että maan lentoyhtiöt eivät saa lentää alle 26 000 jalan, eli noin kahdeksan kilometrin korkeudessa Venezuelan ilmatilassa.

Presidentti Donald Trumpin hallinto laajensi viime viikolla Venezuelan sanktioitaan myös puolustus- ja turvallisuusalalle. Taloudelliset pakotteet Venezuelan presidentti Nicolas Maduroa vastaan ovat kasvaneet viimeiset neljä kuukautta, kun Yhdysvallat on osoittanut tukensa oppositiojohtaja Juan Guaidolle.