Lahden kaupunginjohtaja luottaa, ettei hallitusneuvotteluihin noussut itärata toteudu: "On tyypillistä, että ilma on sakeana huhuja"

Pekka Timonen ei lähde keulimaan liikennehankkeista tihkuneista uutisen perässä.

Lahti
Lahden rautatieasema.
Georges Hourani / Yle

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen haluaa laittaa jäitä hattuun hallitusneuvotteluista tihkuvien liikennehankeuutisiin.

Helsingin Sanomien tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan hallitusohjelmaa neuvottelevat puolueet aikovat laittaa liikkeelle yleissuunnittelun nopeasta radasta Helsingistä Turkuun, Tampereelle sekä itäiseen Suomeen mahdollisesti Porvoon ja Kouvolan kautta.

– Yleisen elämänkokemuksen valossa suhtaudun uutiseen suurella kriittisyydellä. Tässä vaiheessa neuvotteluja on tyypillistä, että ilma on sakeana huhuja. Osa niistä pitää paikkansa osa ei. Odotetaan nyt, että alkaa olla kirjauksia paperilla hallitusohjelmassa.

Päijät-Hämeessä ajatus Itäradasta on tyrmätty, koska jos se rakennettaisiin, Lahden kautta kulkisi nykyistä vähemmän junia, eikä matka-aika itäiseen Suomeen silti lyhenisi kovinkaan paljon.

Timosen mukaan Lahti ja Päijät-Häme ovat viestittäneet omista tavoitteistaan eri ministeriöille ja poliitikoille ennen neuvotteluiden alkua.

– Olen optimisti ja luotan, että hyvät perustelut kantavat. Uskon, että näkemyksemme uudesta dynaamisesta kaupunkipolitiikasta saa tukea.

Lue myös: Tie auki kilometriverolle? Lähes puolet suomalaisista hyväksyisi autonsa seurannan verotusta varten