Winnova haluaa muuttaa Rauman merikoulun asuntolan opiskelijoiden vuokra-asunnoiksi

Ilmaiset soluasunnot muutettaisiin yksiöiksi, joita luvataan tarjota opiskelijoille edullisella hinnalla.

Lyhyet
Winnova-kyltti
Winnovalla on tällä hetkellä kaksi opiskelija-asuntolaa, toinen Raumalla ja toinen Ulvilan Kullaalla.Jari Pelkonen / Yle

Ammattioppilaitos Winnova harkitsee muuttavansa Rauman merikoulun asuntolan toimintaperiaatetta.

Merikoulun asuntolassa asuu tällä hetkellä soluasunnoissa noin 70 opiskelijaa, jotka eivät maksa vuokraa. Winnova saa asuntolan ylläpitoon valtion tukea, mutta asuntolasta aiheutuu oppilaitokselle tuen jälkeenkin 136 000 euron vuosittaiset kulut.

Winnovan toimitusjohtaja Lasse Schultz kertoo, että tavoitteena on muuttaa asuntola pääosin normaaleiksi opiskelijoiden yksiöiksi, joista asukkaat maksaisivat vuokraa. Asumistuen jälkeen opiskelijoille jäisi maksettavaa alle sata euroa kuussa.

Alle 17-vuotiaille opiskelijoille jäisi edelleen 20–30 asuntolapaikkaa, koska näin nuoret opiskelijat eivät saa asumistukea.

Remontti tarvitaan

Ammattioppilaitos on kysynyt omistajiensa eli Porin ja Rauman kaupunkien näkemystä asuntolan muuttamisesta.

Joka tapauksessa asuntolassa on toimitusjohtaja Lasse Schultzin mukaan tehtävä remontti. Asuntolassa olisi tällä hetkellä paikat noin sadalle opiskelijalle, mutta kaikkia paikkoja ei ole saatu täyteen.

Winnovalla on opiskelija-asuntola Rauman lisäksi Ulvilan Kullaalla. Kullaan metsäopiston asuntolalle on Schultzin mukaan edelleen tarvetta nykymallilla.