Postin nimissä lähetellään jälleen tekstiviestihuijauksia – Posti: Poista viesti avaamatta linkkiä

Uskottavan oloisissa tekstiviesti- ja sähköpostihuijauksissa vastaanottaja yritetään saada avaamaan linkki.

huijaus
Postin nimissä lähetetty huijausviesti.
Huijausviestejä oli liikkeellä jo tammikussa. Samankaltaisia viestejä lähetetään jälleen.Yle Uutisgrafiikka

Postin nimissä lähetettyjä tekstiviesti- ja sähköpostihuijausviestejä on jälleen liikkeellä, Posti varoittaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Huijausviesteissä kerrotaan usein saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta.

Tekstiviestihuijaus vaikuttaa uskottavalta, sillä se saattaa tulla puhelimeen samaan viestiketjuun ja ikään kuin samalta lähettäjältä kuin aidot saapumisilmoitusviestit.

Posti kertoo verkkosivuillaan esimerkistä, jossa lukee: "Lähetyksesi on laitettu sivuun, sillä siitä puuttuu postitusmaksu. Maksa täällä LINKKI."

Yllättävien ja epämääräisten viestien linkkejä tai liitteitä ei kannata avata, vaan viesti tulee poistaa avaamatta, Posti muistuttaa.

Huijauksia tehtaillaan tyypillisesti tunnettujen yritysten nimissä. Postin mukaan huijauslinkkiä klikkaamalla ja omia tietojaan antamalla voi joutua esimerkiksi tilausansaan eli kestotilaajaksi.

Posti korostaa, että aidossa saapumisilmoituksissa kerrotaan noutopaikka osoitetietoineen, eivätkä ilmoitukset kehota antamaan tietoja ja avaamaan linkkejä.

Vastaavia tekstiviestihuijauksia oli liikkeellä viimeksi tammikussa.

Lue myös:

Posti varoittaa: Huijaustekstiviestejä liikkeellä - älä klikkaa yllättäviä linkkejä