Vuoden museon tittelin sai Satakunnan Museo: "Museolla on kokoaan isompi painoarvo"

Porissa sijaitseva Satakunnan Museo sai kiitosta pitkäaikaisesta ja laadukkaasta työstä. Erikoispalkinnon sai ilmiöksi kasvanut Amos Rex Helsingissä.

kulttuuri
Satakunnan Museon julkisivu.
Mika Haavisto

Suomen museoliitto on palkinnut Satakunnan Museon Vuoden museon tittelillä. Alan arvostetuimman tunnustuksen saa museo, joka on edistänyt museoalan näkyvyyttä ja tuonut alalle uusia ideoita.

Palkintoraadin mukaan Satakunnan Museo Porissa on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja, jolla on selvästi kokoaan isompi painoarvo.

– Museo tekee tinkimätöntä ja ammattimaista työtä yhteisten tavoitteiden eteen. Arvostus omaa museota kohtaan huokuu niin työntekijöiltä kuin muiltakin porilaisilta sekä koko Satakunnan maakunnasta, palkintoraati totesi perusteluissaan.

Vuoden museo -palkintoa haki seitsemän museota, joista finaaliin pääsivät Satakunnan Museon lisäksi Amos Rex ja Lönnströmin taidemuseo Raumalta.

Amos Rexille erikoispalkinto

Vuoden museo -finalisteista raati palkitsi erikoispalkinnolla Amos Rexin Helsingistä tunnustuksena merkittävästä teosta museoalalla..

– Keskelle Helsinnkiä avattu museo kasvoi ilmiöksi, joka toi merkittävää huomiota koko museoalalle, kuvaili raati.

Vuoden museoviestintäteko -palkinto myönnettiin Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn viestinnälle. Museokortin erikoispalkinnon voittivat Ateneumin taidemuseo ja Suomen käsityön museo.

Vuoden 2019 museopalkinnot jaettiin torstaina Tampereella.