Porin Keskuskartanossa vielä kytöpesäkkeitä – pelastuslaitos tarvitsee korkeamman nosturin peltien purkamiseen

Pesäkkeet kytevät seinän ja peltien välissä. Pelastuslaitos vuokraa korkeamman nosturin ulottuakseen pelteihin.

tulipalot
Palomiehet sammuttamassa Keskuskartanon paloa Porissa.
Kymmenkerroksinen kerrostalo syttyi palamaan Porissa keskiviikkona alkuillasta.Katja Halinen / Yle

Pelastuslaitos on yön aikana käynyt jäähdyttelemässä kytöpesäkkeitä keskiviikkona syttyneessä kerrostalossa Porissa. Pelastuslaitos sai palon pääosin sammumaan torstain ja perjantain välisenä yönä, mutta rakennukseen on vielä ilmaantunut rakennuspalolle tyypillisiä kytöpesäkkeitä.

Pesäkkeet kytevät seinän ja pellin välissä.

– Pellit pitää saada pois, mutta käytössämme olevien nostureiden korkeus ei riitä. Odotamme maanantaiksi 45-60 metriin ulottuvaa nosturia, jotta ulotumme purkamaan pellit, kertoo päivystävä palomestari Tero Järvelä.

Vahingot rajoittuvat pääosin ullakolle

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisitutkinnan takia Porin Keskuskartanon asukkaat eivät toistaiseksi pääse asuntoihinsa. Poliisi haluaa turvata tutkinnan onnistumisen ja rakennus pidetään suljettuna.

Palon aiheuttamat vahingot täsmentyivät torstaina. Talon ylin varsinainen asuinkerros eli kymmenes kerros on ilmeisesti ainakin pääosin säästynyt palovahingoilta ja kärsinyt ainoastaan savu- ja vesivahinkoja.

Palovahingot ovat rajoittuneet pääosin talon ullakkokerrokseen, jossa oli poliisin mukaan myös asuintiloja, saunoja ja varastotiloja.