Poliisi valvoi raskasta liikennettä – Kainuussa suurin osa ajoneuvoista läpäisi tarkastuksen

Poliisi tarkasti vuorokauden aikana kymmenen ajoneuvoa Kainuussa.

raskas liikenne
Rekkakuski työssään.
Tiina Jutila / Yle

Poliisi valvoi tällä viikolla raskasta liikennettä yhden vuorokauden ajan ympäri Suomen. Oulun poliisilaitoksen alueella tarkastettiin yhteensä 44 raskaan liikenteen ajoneuvoa, näistä kymmenen Kainuussa.

Kainuussa tarkastetuista autoista kolmelle kirjattiin seuraamuksia erilaisista rikkomuksista.

Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin sakkoja ajo- ja lepoaikarikkomuksista, ajopiirturin kunnosta ja käytöstä ja kerran myös ylikuormauksesta ja kuorman varmistuksen puutteista.

Linja-autoissa nousi tarkastuksissa esille palosammuttimet ja ensiapulaukut. Viidessä linja-autossa sammuttimien tarkastuksia oli laiminlyöty tai ensiapulaukkujen sinetöinti puuttui. Kyseessä on tärkeät varusteet, jotka toimimattomina ovat tarpeen tullen hyödyttömiä.

Valvontajakson aikana Suomessa tarkastettiin yhteensä 731 raskasta ajoneuvoa, joista 583 kotimaista sekä 100 ulkomaista, ja 48 linja-autoa. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 178 seuraamusta ja annettiin lisäksi 100 huomautusta.

– Viime vuonna vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutos huonompaan suuntaan oli tapahtunut erityisesti kuorman varmistamisen osalta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti?Lataa se tästä!