1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet-ilmiö

Somessa ihastuttanut hapannaamainen Grumpy Cat -kissa on kuollut

Televisio-ohjelmissa ja mainoksissa esiintyneen Grumpy Catin tuotemerkin markkina-arvon on arvioitu olevan miljoonia dollareita.

Grumpy Cat Kuva: Mark Richards / AOP

Pysyvästi yrmeästä ilmeestään tunnettu amerikkalaiskissa Grumpy Cat on kuollut.

Kissa sairastui virtsatieinfektioon, eikä selvinnyt hyvästä hoidosta huolimatta, somejulkkiksen Instagram-tilillä kerrottiin perjantaina.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Vuonna 2012 syntyneen Grumpyn oikea nimi oli Tardar Sauce. Sillä on miljoonia seuraajia niin Facebookissa, Instagramissa kuin Twitterissäkin. Kissan Youtube-videoita (siirryt toiseen palveluun) on katsottu lähes 40 miljoonaa kertaa.

Tardar Sauce asui emäntänsä kanssa Yhdysvaltain Arizonassa. Kissasta tuli julkkis, kun sen emännän veli julkaisi nelikuisesta kissasta kuvan Reddit-verkkosivustolla.

Grumpy Cat on esiintynyt monissa televisio-ohjelmissa ja mainoksissa. Sen söpösti murjottavat kasvot on painettu lukuisiin tuotteisiin, ja siitä on tehty kirja ja elokuva. Grumpy Cat -tuotemerkin markkina-arvon on arvioitu olevan miljoonia dollareita.

Lue lisää:

Myrtsi Grumpy Cat on kasvattanut ympärilleen mediaimperiumin