1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Attendo

Aluehallintovirasto: Attendon Joroisten vanhusten hoivakodin toimintaa korjattu asianmukaisesti

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yksikön valvontaa ja tekee sinne vielä tarkastuskäynnin myöhemmin.

Attendo
Attendon lähihoitaja ulkoiluttaa Hopehelmen asiakasta
KuvituskuvaMikko Savolainen / Yle

Aluehallintovirasto katsoo, että Attendo Oy on ryhtynyt korjaamaan hoivakodissa havaittuja epäkohtia. Avin valvontapäätöksessä (siirryt toiseen palveluun) todetaan, että asiassa ei ole tarkoituksenmukaista antaa huomautusta yksikön entiselle vastuuhenkilölle, koska hän ei enää ole töissä yksikössä.

Attendon Jalavan vanhustenhoitoyksikön johtaja irtisanottiin helmikuussa sen jälkeen, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto kävi tarkastuskäynnillä (siirryt toiseen palveluun) hoivakodissa. Hoivakodin toiminnan annettiin jatkua, sillä aluehallintoviraston mielestä Attendo pystyi osoittamaan, että ryhtyy tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin.

Aluehallintoviraston mukaan hoitajia oli Jalavassa valvontakäynnin aikaan liian vähän ja esimerkiksi alan opiskelija oli laitettu vastuuvuoroihin, kuten ei saisi toimia. Tämä taas aiheutti merkittäviä puutteita asiakasturvallisuudessa.

Avi edellyttää, että Attendo Oy:n huolehtii siitä, että vastaisuudessa yksikön toiminta täyttää sille asetetut vaatimukset ja puuttuu epäkohtiin omavalvonnan keinoin. Lisäksi aluehallintovirasto tekee sinne vielä tarkastuskäynnin myöhemmin ja ilmoittaa siitä etukäteen hoivakodille.

Aiheesta lisää:

Attendon Joroisten hoivakodin lääkekirjauksia selvitetään ja hoitoa valvotaan – irtisanottu johtaja ja yritys riitelevät potkujen syistä

Poliisi jättää tutkimatta Attendon Joroisten hoivakodin lääke-epäselvyydet – "Ei ole syytä epäillä rikosta"

Varkauden kaupunki on tehnyt rikosilmoituksen Attendon hoivakoti Jalavasta – huumausaineeksi luokiteltavan lääkkeen käyttöä ei ole kirjattu

Lue seuraavaksi