Kymsote käynnistää koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – myös palveluverkot ja kiinteistökustannukset käydään läpi

Kymsote tavoittelee 25 miljoonan euron säästöjä tänä ja ensi vuonna.

työntekijät
Pohjois-Kymen sairaala
Kysoten säästötarve tämän ja ensi vuoden aikana on 25 miljoonaa euroa. Kuvassa Pohjois-Kymen sairaala Kouvolassa.Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakson sosisaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote on päättänyt käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Kymsoten hallitus päätti asiasta yksimielisesti perjantain kokouksessaan.

Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja kaikkia toimintoja. Myös lääkärit ja hoitohenkilökunta kuuluvat neuvottelujen piiriin. Mahdollinen henkilöstön vähennystarve täsmentyy kuitenkin vasta neuvotteluiden aikana.

Yt-neuvottelut käynnistetään, koska yhtiö tavoittelee 25 miljoonan euron säästöjä tämän ja ensi vuoden aikana.

Säästöjä löytääkseen Kymsote aikoo käydä läpi myös muut kuin henkilöstöön kohdistuvat vaihtoehdot. Se tarkoittaa sitä, että myös sopimukset, palveluverkot ja kiinteistöjen kustannukset käydään läpi.

Säästötavoitteen taustalla vaikuttaa osaltaan kuntayhtymän omistajakuntien taloudellinen tilanne. Kymsoten omistajakunnat ovat Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti. Kunnat ovat edellyttäneet, että Kymsote tehostaa ja tasapainottaa talouttaan jo tänä vuonna 4,6 miljoonan euron edestä.

Kymsotessa on noin 6600 työntekijää. Kymsoten henkilöstö muodostui vuoden vaihteessa entisen sairaanhoitopiiri Carean ja jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa työskennelleistä ihmisistä.