Pellossa 17 ihmistä joutuu asumispalveluyksiköstä väistötiloihin

Kielas-yksikön Tupa-siivessä tehdään vesivahingon vuoksi kuivatusremontti, jonka aikana asukkaat asuvat Kyllinkeitaassa.

Lappi
Hoivapalvelu Esperin tiloja
Arkistokuva. Kuvan huone ei ole Esperin Pellon yksiköstä.Karoliina Haapakoski / Yle

PelloLähes 20 ihmistä joudutaan siirtämään väistötiloihin Kielas-nimisestä palveluasumisyksiköstä Pellossa vesivahingon vuoksi. Vesivahinko tapahtui toukokuun alussa, eikä se aiheuttanut suoraan vaaraa asukkaille.

Vesi pääsi kuitenkin talon rakenteisiin. Kielas-palveluasumisyksikön Tupa-siipi pitää kuivata, jotta sinne ei synny kosteusvaurioita. Vuoto ei haittaa Pirtti-siivessä asuvia ihmisiä.

Asukkaat muuttavat Tuvasta Kyllinkeitaan entiseen palveluasumisyksikköön toukokuun viimeisellä viikolla. Remontti alkaa kesäkuun alussa, ja asukkaat pääsevät palaamaan takaisin Tupaan joskus heinä-elokuun vaihteessa.

Kyllinkeidas on poistettu käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi. Hyvinvointijohtaja Johanna Korteniemi sanoo, että kaikki Kyllinkeitaan tilat eivät ole ongelmallisia vaan rakennuksesta löytyy hyvälaatuiset tilat tämänkokoiselle ryhmälle.

Korjattu 20.5.2019 klo 9:32 Kielas on Pellon kunnan palveluasumisyksikkö eikä Esperin, kuten aluksi uutisoimme. Kielaksen kiinteistön omistaa Esperi Care, ja yhtiö on vuokrannut kiinteistön Pellon kunnan käyttöön.