Porissa palanut Keskuskartano pysyy turvallisuussyistä asukkailta suljettuna

Poliisi pyytää edelleen yleisöltä vihjeitä keskiviikkoisen Keskuskartanon suurpalon selvittämiseksi.

Pori
Keskuskartano Pori ullakopalo kerrostalopalo
Palossa vaurioitunut Keskuskartano taustalla, etualalla oikealla taideteos "Taiteen tammi" Porin Keskusaukiolla.Tapio Pukkila / Yle

Porissa keskiviikkona palanut suuri kerrostalo Keskuskartano pysyy yhä suljettuna evakkoon joutuneilta asukkailta. Asukkaat eivät siis pääse hakemaan tavaroita kotoaan eivätkä tarkastelemaan, minkälaisia vaurioita palo aiheutti heidän asunnoilleen.

Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan talossa tehdään edelleen raivaus- ja sammutustöitä eikä alue ole asukkaille turvallinen. Päätös sulkemisen jatkamisesta tehtiin viranomaisten yhteispalaverissa perjantaina.

Talon noin 250 asukasta evakuoitiin rakennuksesta keskiviikkona. Monet majoitettiin Yyterissä sijaitsevaan hotelliin.

Keskuskartanon palo alkoi savuttaa uudelleen Porissa.
Keskuskartanossa paloi keskiviikkona.Jenni Joensuu / Yle

Palo sai todennäköisesti alkunsa Keskuskartanon ylimmässä kerroksessa, jossa se levisi nopeasti koko talon ullakolle.

Palon aiheuttamat vahingot täsmentyivät torstaina. Talon ylin varsinainen asuinkerros eli kymmenes kerros on ilmeisesti ainakin pääosin säästynyt palovahingoilta ja kärsinyt ainoastaan savu- ja vesivahinkoja.

Poliisi pyytää vihjeitä

Poliisi on päässyt perjantaina Keskuskartanon ullakkokerrokseen tutkimaan palon syttymissyytä. Ennen perjantaita ullakkokerrokseen ei voinut mennä palon jälkeisen kuumuuden vuoksi.

Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaaren mukaan tässä vaiheessa tiedetään varmasti vain se, että ensimmäiset liekit on nähty ullakkokerroksessa kerrostalon vanhan linja-autoaseman puoleisessa päässä.

Porin Keskuskartano suuri tulipalo
Palo sai alkunsa yläkerroksessa talon itäpäässä.Anni Lähde

Kerrostalon ullakkokerroksessa on asukkaiden varastotilojen lisäksi saunat ja pesutupa sekä neljä vastikään rakennettua huoneistoa. Poliisi pyytää edelleen yleisöltä vihjeitä palon selvittämiseksi.

Lue lisää: Porin kaupunki pyytää Keskuskartanon asukkaita ilmoittautumaan palvelujen piiriin