Porin kaupunki pyytää Keskuskartanon asukkaita ilmoittautumaan palvelujen piiriin

Porin perusturva haluaa selvittää kaikkien palaneesta talosta evakuoitujen asukkaiden avuntarpeen.

Pori
Keskuskartanon palo
Asukkaat joutuivat evakkoon Keskuskartanosta keskiviikkona tulipalon takia.Jenni Joensuu / Yle

Porin perusturva tavoittelee kaikkia keskiviikkona palaneen ja evakuoidun Keskuskartanon asukkaita näiden avuntarpeen kartoittamiseksi.

Osa asukkaista kuljetettiin hätämajoitukseen hotelliin Yyteriin ja vanhuspalveluiden yksiköihin. Osa asukkaista lähti kuitenkin esimerkiksi sukulaistensa ja ystäviensä luokse.

– Kaikkia asukkaita ei ole vielä tavoitettu ja olisi tärkeää, että Satasairaalan onnettomuusryhmä saa heidät kiinni, jotta avuntarpeet saadaan selvitettyä. Muualla majailevien asukkaiden toivotaankin ottavan yhteyttä kriisipuhelimeen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Mari Levonen sanoo.

SPR:kin auttaa

Keskuskartanon asukkaat voivat ottaa yhteyttä Satakunnan keskussairaalan eli Satasairaalan kriisipuhelimeen 02-6277421. Punaisen Ristin päivystyspisteestä osoitteesta Pohjoispuisto 2 voi hakea ruokapaketteja. SPR:ltä saa myös henkistä apua ja sosiaalityöntekijöitä voi tavata kello 10–18.

Myös sosiaalipäivystyksen puhelin on avattu poikkeuksellisesti viikonlopuksi. Numeroon 02–6234380 voi soittaa lauantaina ja sunnuntaina kello 8–16.

Pelastuslaitos kertoi perjantaina, että Keskuskartano pidetään yhä suljettuna asukkailta turvallisuussyistä. Poliisi on aloittanut palon syttymissyyn tutkinnan rakennuksen yläkerroksissa.