1. yle.fi
  2. Uutiset

Venetsia haluaa prostituoidut ja juopottelevat turistit kuriin – huono käytös voi johtaa jopa karkotukseen

Laguunikaupungin asukkaat ovat kyllästyneet sekoileviin turisteihin.

matkailu
Turisteja vaporeton kyydissä Venetsiassa.
Venetsiassa käy vuosittain noin 25 miljoonaa turistia.Zoltan Balogh / EPA

Italiassa Venetsian kaupunginvaltuusto hyväksyi torstaina uudet säännöt, joiden tarkoituksena estää turistien huonoa käytöstä ja puuttua näkyvään katuprostituutioon.

Uudistus kieltää prostituoituja kaupittelemasta palvelujaan katujen ja kanaalien varrella. He voivat saada jopa 500 euron sakot liikenteen haittaamisesta neuvotellessaan asiakkaiden kanssa.

Lisäksi ilta-aikaan alkoholia pubien ulkopuolella juoville voidaan määrätä sakot. Sakkoja jaetaan myös turisteille, jotka sukeltavat kaupungin kanaaleihin tai kulkevat kaduilla ilman paitaa tai pukeutuneina pelkkiin bikineihin.

Äärimmäisissä tapauksissa turistit voidaan käskeä pois Venetsiasta epäsosiaalisen käytöksen perusteella.

– Turistin pitää olla kunnioittava Venetsiassa ja tietoinen siitä, että huonon käytöksen takia hänet voidaan karkottaa kaupungista, pormestari Luigi Brugano sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Venetsiassa käy vuosittain noin 25 miljoonaa turistia. Heistä 14 miljoonaa viettää kaupungissa vain yhden päivän.

Helmikuussa kaupunginvaltuusto määräsi kolmen euron pääsymaksun kaupunkiin päivävierailijoille. Maksu nousee 6–10 euroon matkailusesongin perusteella vuoden 2020 alussa.

Venetsiassa asui noin 175 000 ihmistä toisen maailmansodan jälkeen. Nykyisin asukkaita on enää noin 50 000. Venetsialaiset valittavat, että turistit ovat vallanneet heidän kotikaupunkinsa ja he joutuvat lieveilmiöiden maksajiksi.

Lue seuraavaksi