Ylitarjonta pudotti etelänmatkojen hinnat Kuopiossa

Viime hetken paikkoja on myyty huomattavalla alennuksella.

matkailu
Lomalento Kuopion lentoasemalla.
Juha Vauhkonen / Yle.

Runsas tarjonta on laskenut toukokuussa Kuopion lentoasemalta lennettävien etelänmatkojen hintoja. Jäljelle jääneitä viimeisiä paikkoja on myyty huomattavalla alennuksella.

Lennoissa on myös tapahtunut muutoksia, kun kysyntää ei ole ollut tarpeeksi suhteessa runsaaseen tarjontaan. Tjäreborg perui osan lennoistaan Kuopiosta Rhodokselle. Kreetalle Kuopiosta lentävä Detur on yhdistänyt lentosarjansa kulkemaan myös Vaasan kautta.

Jäljelle jäi silti runsaasti lähtöjä etelän lomakohteisiin, sillä niitä on ollut tarjolla poikkeuksellisen runsaasti, huhti-kesäkuussa yli 40. Kaikkiaan viisi eri matkanjärjestäjää kilpailee Kuopiosta matkalle haluavista asiakkaista.

Edullisimmillaan viikon mittaisen matkan on saanut kahdelle hengelle alle 500 eurolla. Pelkän menopaluu -lennon hinta on ollut yhdelle matkustajalle edullisimmillaan 150 euroa.

Kesäkuussa kysyntä kasvaa ja hinnat yleensä nousevat hieman toukokuuhun verrattuna koulujen kesälomien ja muun lomakauden alkamisen myötä.

Juhannuksen jälkeen suorissa maakuntalennoissa on tauko Välimeren kuumimman keskikesän ajan. Syksyn lentosarjat Kuopiosta alkavat elokuussa.