Vapaaehtoiset järjestävät seitsemännen pakohuonepelin Mikkelissä – teemana suomalaiset murhamysteerit ja mukana näyttelijöitä

Kesäkuussa kauhulla maustetun pakohuonepelin ikäraja on 16 vuotta.

Pakohuonepeli
Kuvassa riippuluokko.
Anssi Leppänen / Yle

Mikkelissä järjestetään seitsemännen kerran nuorten pakohuonepeli vapaaehtoisvoimin. Kesäkuussa Etelä-Savon hyvinvointialan järjestöjen tukiyhdistys Esteryn tähän mennessä mittavimman pakohuonepelitapahtuman teemana ovat suomalaiset murhamysteerit.

– Selkeänä tavoitteemme on pelillisyys, joka tulisi ennen kauhua. Kauhu on pieni lisämauste pakohuoneessa, projektityöntekijä Katariina Kovanen sanoo.

Pakohuoneisiin pääsevät kaikki 16 vuotta täyttäneet, ja ilmoittautuminen peleihin alkaa tänään maanantaina kello 12.

Kovanen ei paljasta juuri mitään tulevan pakohuonepelin suunnitelmista. Se tiedetään, että mukana tulee olemaan näyttelijöitä.

Estery on järjestänyt pakohuonepelejä eri teemoilla noin vuoden ajan. Kaikki tapahtumat syntyvät vapaaehtoisvoimin. Tällä kertaa pakohuonepelin järjestämiseen osallistuu 17 nuorta ja nuorta aikuista. Tapahtuma on osa Hyvä pomppu -hanketta.

– Tapahtuman tavoitteena on, että nuoret näkisivät mitä kaikkea vapaaehtoistyö sekä järjestö- ja yhdistymaailma pystyvät heille tarjoamaan, Kovanen sanoo.

Järjestön edeltävät pakohuonepelit ovat olleet erilaisilla teemoilla. Pakohuonepelin avulla on esimerkiksi kerrottu nikotiinin ja päihteiden haittavaikutuksista.

Lotta Rosendahl on vapaaehtoisena mukana kesäkuun pakohuonepelin järjestämisessä. Hän kokee pakohuonepelin järjestämisen vahvistaneen itseluottamusta.

– Olen päässyt kokeilemaan niin monia uusia asioita ja onnistumaan monessa uudessa asiassa. Onnistuminen ei kuitenkaan ole velvoite, vaan kaikki lähtee siitä, mitä haluaa tehdä.

No Exit -pakohuonepeliin pääsee ilmoittautumaan tänään maanantaina kello 12 alkaen. No Exit -tapahtuma järjestetään Estery-talossa Mikkelissä 12.–13. kesäkuuta.