1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanilaislähtöinen tapahtumakonsepti Euroopan parhaiden joukkoon – "Tunnelma on erittäin kannustava"

Social Friday -konsepti on levinnyt Kajaanista pitkin Suomea.

yrittäjyys
Social Friday -tapahtuma Kajaanissa
Anni Heikkinen

Kajaanilaislähtöinen Social Friday -konsepti pääsi kolmen parhaan projektin joukkoon "Paras paikallinen talouskehitysprojekti" -kategoriassa Nuorkauppakamareiden Eurooppa-kokouksessa Ranskan Lyonissa.

– Tuntui todella hyvältä päästä kolmen parhaan joukkoon, sillä tämä oli koko Euroopan laajuinen juttu ja hakijoita oli paljon. Projektitiimi on tehnyt hienon työn ja nyt monet muutkin haluavat kopioida tätä mallia, Kajaanin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Henna-Mari Närhi sanoo.

Social Friday sai alkunsa vuonna 2016, kun Kajaanin Nuorkauppakamari halusi luoda paikan, jossa yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä asioista voitaisiin keskustella rennossa ilmapiirissä. Social Fridaytä on kehitetty yhdessä Kainuun Etu Oy:n, Kajaanin Yrittäjät ry:n sekä Kainuun Yrittäjät ry:n kanssa.

Social Friday kerää Närhen mukaan joka kerta paikalle noin 40 paikallista yrittäjää. Saman pöydän ääressä istuvat niin nuoret kuin kokeneemmatkin yrittäjät.

– Se on paikka, jossa yksinyrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet henkilöt voivat tavata, saada vertaistukea ja keskustella yrittäjyyteen liittyvistä asioista rennossa ympäristössä. Tunnelma on erittäin kannustava. Osallistujat voivat tuoda esille omaa toimintaansa, ja paljon on myös suoraan pyydetty apua toisilta yrittäjiltä.

Ajatus yrittäjien yhteisestä iltapäivästä ei ole jäänyt pyörimään vain Kajaaniin, vaan Social Friday -konsepti on laajentunut Kuusamoon, Rovaniemelle ja Meri-Lappiin. Tarkoituksena on laajentaa konseptia edelleen myös muualle Suomeen.

Tämän kevään viimeinen Social Friday järjestetään perjantaina 24. toukokuuta ravintola Anorakissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti?Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi