Lasten omissa EU-vaaleissa äänestetään eläinhahmo Euroopan-reissulle – äänestyspaikkoja Mikkelissä ja Sulkavalla

Perheen pienet pääsevät äänestämään lasten vaaleissa yli 40 kaupungissa ja kunnassa.

äänestäminen
Lasten vaalien ehdokkaat eurovaalien 2019 aikana.
www.lastenvaalit.fi

Lapset pääsevät äänestämään europarlamenttivaalien yhteydessä omissa lasten vaaleissa.

Suomen Nuorkauppakamareiden, Porin kaupungin ja Kuntaliiton tempauksessa fiktiiviset eläinhahmot kilpailevat lasten äänistä päästäkseen matkalle Eurooppaan. Lapset pääsevät äänestämään yli 40 kaupungissa ja kunnassa.

Mikkelissä lasten äänestyspäivä on sunnuntai eli virallinen EU-vaalipäivä. Mikkelin Nuorkauppakamari järjestää lapsille äänestyksen yhdessä Mikkelin kaupungin kanssa Otavan koululla, Moision koululla, Rantakylätalolla, Esedulla ja kaupungin virastotalolla.

Myös ainakin Sulkavalla on kaksi lastenvaalien äänestyspaikkaa. Sulkavan kunnanvirastolla lasten vaalien äänestyspaikka on auki sunnuntaina kello 20 saakka. Toinen Sulkavan lasten äänestyspaikka on Lohilahden koululla vaalipäivänä sunnuntaina koko äänestysajan.

Tempauksen tavoitteena on tehdä vaaleista ja äänestämisestä kaikenikäisten yhteisiä tapahtumia, joista jää myönteinen kokemus.

Lasten vaalit saivat alkunsa Porissa, jossa lapset pääsivät äänestämään vuoden 2017 kuntavaaleissa. Idea sai alkunsa Facebook-päivityksestä, jossa turhautunut äiti tuskaili, ettei lapsi ollut saanut pudottaa äidin äänestyslippua vaaliuurnaan.

Lasten vaaleissa äänestettävinä on kuusi eläinhahmoa, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Äänestyksen voittanut eläin pääsee matkalle Eurooppaan, ja siitä julkaistaan puuhatehtävä.

Lue myös:

Lasten vaalien ehdokkaat julkistettiin