Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lähtemässä Tähtisairaalan kehitysyhtiöön

Etelä-Pohjanmaalla suhtaudutaan varauksella isoon yhteisprojektiin, joten mukaan lähdetään vain kehittämistyöhön Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen kanssa.

keskussairaalat
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti.
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti.Pasi Takkunen / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätyi tänään esittämään valtuustolle niin sanotun Tähtisairaalan alustayhtiöön mukaan lähtemistä. Tarkoitus on osallistua kolmen sairaanhoitopiirin kehittämisyhteistyöhön, mikä ei tarkoita tuotannollista yhteistyötä.

Hallitus päätti myös, että yhteistyöhankkeista pitää aina tehdä erillinen päätös. Alustayhtiöön osallistuminen edellyttää 25 000 euron pääomasijoitusta. Sairaanhoitopiirin valtuusto saa asian eteensä kesäkuussa.

Hallituksen puheenjohtaja Aulis Ranta-Muotio sanoo, että sairaala tekee joka tapauksessa yhteistyötä Tampereen kanssa.

– Joitain asioita voi olla järkevä tehdä yhdessä. Tapauskohtaisesti pitää katsoa hyöty, sanoo Ranta-Muotio.

Henkilöstölle keskustelutilaisuus

Seinäjoella sairaalan henkilöstö on Ilkan mukaan (siirryt toiseen palveluun) vastustanut yhtiöön mukaan lähtöä, mutta Ranta-Muotio arvelee sen johtuvan alkuperäisestä suunnitelmasta mennä mukaan tuotannolliseen yhteistyöhön.

– Henkilöstölle pidetään asiasta keskustelutilaisuus ennen valtuuston kokousta, lisää Ranta-Muotio.

Kehittämisyhtiöön on lähdössä kolme sairaanhoitopiiriä: Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Näistä Pirkanmaa ja Kanta-Häme tekevät myös tuotannollista yhteistyötä. Tuotannollisesta yhteistyöstä eli varsinaisesta Tähtisairaalasta Etelä-Pohjanmaa jättäytyi jo aiemmin keväällä pois.