Varkauden uuden uimahallin rakentaminen alkaa lokakuussa – jos hinnasta päästään sopuun

Jos tarjousten hinta nousee merkittävästi yli 11,3 miljoonan euron, urakka pannaan jäihin.

Varkaus
Uimari potkii veden alla
Arkistokuva.Ville Välimäki / Yle

Varkauden uuden uimahallin rakentaminen alkaa syksyllä, jos urakan hinta ei nouse liian korkeaksi. Rakennustöiden on määrä alkaa Päiviönsaaressa lokakuussa. Ennen sitä Varkaus aikoo teettää omana työnään pilaantuneiden maamassojen vaihdon ja tilapäisten pysäköintialueiden rakentamisen elo-syyskuussa.

Varkaus on käynnistämässä uimahallista kilpailutusta. Kaupunki on asettanut urakkatarjousten tavoitteeksi 11,3 miljoonaa euroa.

Rakennuttajainsinööri Jari Tulikannon mukaan uuteen uimahalliin tulee 8-ratainen pääallas, omaan kaukaloon laskeva liukumäki, opetusallas, pienten lasten allas ja isoa allasta matalampi monitoimiallas. Kaksikerroksisen hallin alakerrassa puolestaan on kuntosali ja pieni liikuntasali.

Ministeriö tukee miljoonalla

Kokonaisuudessaan uimahallin arvioidaan maksavan lähes 14 miljoonaa euroa. Luku pitää sisällään muun muassa suunnittelukustannukset, rakennuksen ja sen kalustamisen sekä vanhan uimahallin purkukustannukset.

Lukuun ei sisälly samaan aikaan rakennettavaa monitoimikokoustilaa, joka tulee uimahallin ja Navitas 1:n väliin. Sen maksaa Varkauden kaupungin kehitysyhtiö Navitas.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Varkaudelle uimahallin rakentamista varten miljoona euroa. Avustuksen ehtona on, että uimahallin rakentaminen alkaa lokakuun loppuun mennessä.

Uimahallin on määrä olla valmis keväällä 2021.