Sekä poliisi että vanhempainyhdistys vetoavat Iisalmeen: "Poliisiasemalle tarvitaan nuorisotyöntekijä"

Taustalla on huoli alaikäisten huumeiden käytön ja huumausainerikosten yleistymisestä.

Iisalmi
Poliisin hihamerkki.
Toni Pitkänen / Yle

Juhani Ahon koulun vanhempainyhdistys vetoaa Iisalmen kaupunkiin, jotta poliisiasemalla palkattaisiin nuorisotyöntekijä.

Toukokuussa jätetyn vetoomuksen mukaan rahallinen panostus on kannattavaa, jos siten saadaan pelastettua yksikin nuori rikoskierteestä tai sijoittamiselta perheen ulkopuolelle. Vanhempainyhdistys toivoo, että muutkin Ylä-Savon kunnat osallistuvat nuorisotyöntekijän palkkakustannuksiin.

Vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsenten allekirjoittama vetoomus tehtiin sen jälkeen, kun poliisin Ankkuriryhmä vieraili hallituksen kokouksessa huhtikuussa. Itä-Suomen poliisilaitos teki jo vuoden alussa Iisalmen kaupungille ehdotuksen, jonka mukaan Iisalmen Ankkuriryhmään tulisi palkata nuorisotyöntekijä. Hän työskentelisi siellä poliisin ja sosiaaliohjaajan työparina.

Syynä pyyntöön on se, että poliisin mukaan alaikäisten huumeiden käyttö ja huumausainerikokset ovat lisääntyneet Ylä-Savossa viime vuosina. Ankkuritoiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä nuorten rikollisuutta.

Iisalmen kaupunki kysyy nyt muilta Ylä-Savon kunnilta, olisivatko ne halukkaita osallistumaan nuorisotyöntekijän palkkaukseen. Kustannukset jaettaisiin suhteessa mukana olevien kuntien asukaslukuun. Työntekijä palkattaisiin poliisin Ankkuriryhmään vuoden 2020 ajaksi.