Pori ei valita Kaj Kainulaisen tuomiosta – saamatta jää satojentuhansien eurojen korvaukset

Palveluliikelaitoksen ex-johtaja sai sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta mutta vapautettiin vahingonkorvauksista.

Pori
Porin palveluliikelaitosen entinen johtaja Kaj Kainulainen ja asianajaja Juha Manner Satakunnan käräjäoikeuden odostustilassa.
Kaj Kainulainen (vasemmalla) asianajajansa Juha Mannerin kanssa käräjäoikeuden odotustilassa.Tapio Termonen / Yle

Porin kaupunki tyytyy Satakunnan käräjäoikeuden antamaan tuomioon, joka koski palveluliikelaitoksen entisen johtajan Kaj Kainulaisen toimintaa.

Porin kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina ja päätti yksimielisesti, että valitusta ei tehdä. Sen sijaan edustamiseen liittyviä ohjeistuksia tarkennetaan.

Kainulainen tuomittiin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen tuloillaan se merkitsee 2 150 euroa. Porin kaupungin vaatimat satojen tuhansien eurojen vahingonkorvaukset oikeus hylkäsi. Käräjäoikeus katsoi Kainulaisen rikkoneen virkavelvollisuutta muun muassa vuoden 2014 ja 2015 Porin Jazzeilla.

Isot tappiot

Kaupunki vaati käräjäoikeudessa Kainulaiselta yhteensä miltei 600 000 euron vahingonkorvauksia: noin 105 000 euroa luvattomiksi katsotuista kestityksistä, 451 000 euroa liittyen kaupunginsairaalan keittiöremontin omavaltaiseen aloittamiseen ja lisäksi 34 000 euroa selvittelykuluja.

Oikeus katsoi, että rikoksen tunnusmerkistö täyttyi mutta ei pystytty näyttämään, että asiassa olisi aiheutettu kaupungille vahinkoa. Kaupungilla ei ollut ohjeistusta edustamisesta tai siihen käytettävissä olevista rahoista.