Tuisku ulos Rovaniemen kaupunginhallituksesta: "Erottaminen oli valtapeliä ja rumaa politiikkaa"

Tuiskun lisäksi Rovaniemen kaupunginhallituksessa vaihtui yksi jäsen.

Rovaniemi
Sara Tuisku ja Jaana Pelkonen eduskuntavaalikampanjatilaisuudessa Rovaniemen Lordin aukiolla 16.3.2019.
Sara Tuisku (oik.) Jaana Pelkosen kanssa vaalivideon kuvauksissa.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemeläinen poliitikko Sara Tuisku (kok.) on menettänyt paikkansa Rovaniemen kaupunginhallituksessa. Tuiskun tilalle kaupunginhallitukseen nousee Päivi Alaoja (kok.).

– Kokoomuksen ryhmä erotti minut mielestäni henkilökysymyksiin liittyvin perustein. Erottaminen oli valtapeliä ja rumaa politiikkaa, Tuisku kertoo Facebook-sivullaan.

Rovaniemen kokoomuksen valtuustoryhmä erotti Tuiskun vapun alla. Hieman myöhemmin Tuisku kertoi tehneensä poliisille tutkintapyynnön valtuustoryhmän jäsenistä.

– Minulle jäi valtuustopaikka ja pyrin sen hoitamaan mahdollisimman hyvin, Tuisku kirjoittaa Facebookissa.

Tuisku ei ole liittynyt mihinkään toiseen valtuustoryhmään eikä perustanut myöskään uutta, yhden valtuutetun ryhmää Rovaniemen kaupunginvaltuustossa

Mällinen Heikkilän tilalle

Tuiskun lisäksi Rovaniemen kaupunginhallituksessa vaihtui yksi henkilö, kun Terhi Heikkilän (sd.) tilalle valittiin Maria-Riitta Mällinen (sd.). SDP:n henkilövaihdoksesta oli sovittu jo kaksi vuotta sitten.

Muut yhdeksän jäsentä valittiin jatkamaan kaupunginhallituksessa. Puheenjohtajana jatkaa Liisa Ansala (kesk.)

Myös Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtajat jatkavat vaalikauden loppuun. Puheenjohtajana on Heikki Autto (kok.) ja varapuheenjohtajina Susanna Junttila (kesk.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja Aatos Nätynki (vas.).

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti valinnoista yksimielisesti maanantaina. Kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta ja päättyy toukokuun lopussa 2021.