Uuden-Seelannin moskeija-ampujaa syytetään terrorismista

Lisäksi australialaismies on saanut syytteet 51 murhasta ja 40 murhayrityksestä.

2019 Christchurchin moskeijaiskut
Brenton Tarrant tuotiin oikeuden eteen lauantaina kuulemaan murhasyytteensä. Tarrantin kasvot on pikselöity kuvatoimiston toimesta.
Moskeija-iskuista epäilty tuotiin ensimmäisen kerran oikeuden eteen 16. maaliskuuta. Martin Hunter / EPA

Uuden-Seelannin Christchruchissa moskeijoihin maaliskuussa hyökännyt mies on saanut syytteen terrorismista. Jo aiemmin häntä vastaan on nostettu syytteet 50 ihmisen murhasta ja 40 ihmisen murhayrityksestä. Nyt murhasyytteiden määrä nostettiin 51:een ampumisessa haavoittuneen miehen kuoltua sairaalassa.

Teoista syytetään 28-vuotiasta australialaista Brenton Tarrantia. Internetissä julkaisemassaan manifestissa Tarrant on kuvaillut olevansa etnonationalisti ja rasisti.

Samassa manifestissa hän totesi motiiviksi teolleen halun kostaa muslimien tekemissä terrori-iskuissa kuolleiden eurooppalaisten puolesta.

Lisää aiheesta:

Uuden-Seelannin terroriepäilty aikoo edustaa itseään oikeudessa – osti aseita netin kautta

Ghassan Alaraji menetti ystävänsä, Rob Classworthin usko murskattiin – Yle tapasi joukkomurhan järkyttämiä uusiseelantilaisia

Tämän tiedämme nyt Christchurchin iskuista: Australialainen pääepäilty vangittu, uhrien joukossa lapsia, Uusi-Seelanti aikoo kiristää aselakeja

Lähteet: AP, AFP, Reuters