Finnpulp palkkasi Metsä Groupissakin työskennelleen Aapo Nikusen rahoitusjohtajaksi

Finnpulp kertoo valmistautuvansa rekrytoinnilla Kuopioon suunnitellun havusellutehtaan toteuttamisvaiheeseen.

metsäteollisuus
Biotuotetehdasta Kuopioon suunnitteleva Finnpulp Oy palkkasi Aapo Nikusen rahoitus- ja lakiasioista vastaavaksi johtajaksi.
Aapo Nikunen aloitti Finnpulpin rahoitus- ja lakiasioista vastaavana johtajana toukokuun puolivälissä.Finnpulp

Jättimäistä havusellutehdasta Kuopioon suunnitteleva Finnpulp on palkannut metsäteollisuuden pitkän linjan ammattilaisen Aapo Nikusen rahoitus- ja lakiasioista vastaavaksi johtajakseen. Nikunen aloitti toimessaan toukokuun puolivälissä.

Finnpulp kertoo valmistautuvansa rekrytoinnilla tehtaan toteuttamisvaiheeseen.

– Hän (Aapo Nikunen) tuo mukanaan vahvaa osaamista niin kansainvälisen rahoituksen, omaisuudenhallinnan kuin merkittävien investointiprojektien toteutuksessa sekä riskienhallinnasta, Finnpulpin tiedotteessa kuvataan.

Ennen nykyistä pestiään Nikunen työskenteli lähes 13 vuotta Metsä Groupissa, viimeksi konsernin rahoitusjohtajana. Sen jälkeen hän siirtyi varainhoitoyhtiö Aberdeeniin Kööpenhaminaan ja myöhemmin rakennusyhtiö YIT:lle rahoitusjohtajaksi. Vuosina 2012–2015 hän toimi sähköverkkoyhtiö Elenian talous- ja rahoitusjohtajana.

Tänään tiistaina on kerrottu myös, että uuden laskelman mukaan Suomessa suunnitellaan jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän metsien hakkuita kuin EU sallii.