Riihimäelle uusi kesäteatteri – tai sitten vanha kesäteatteri katetaan

Riihimäki selvittää uuden kesäteatterin rakentamista joko Allinnan monttuun tai Rautatienpuistoon.

Riihimäki
Rautatienpuisto Riihimäellä, pääsiäiskoristeita etualalla
Rautatienpuisto toimi huhtikuussa pääsiäiskaupungin tapahtumapaikkana.Riihimäen kaupunki

Riihimäen kesäteatterin kattamisesta on tehty valtuustoaloite jo vuonna 2016, mutta nyt asia on jälleen tapetilla.

Vt. kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesénin mukaan asia nousi uudelleen ajankohtaiseksi sekä keskustan kehittämisen visiotyön että Riihimäen Teatterin omistajavaihdoksen yhteydessä.

Kaupunki aikookin nyt selvittää rakennetaanko Riihimäelle kokonaan uusi kesäteatteri vai katetaanko Allinnan montussa oleva vanha teatteri. Allinnan montun lisäksi pohdittavana on kokonaan uusi paikka eli Rautatienpuisto.

– Vanhan teatterin kattamisesta tai uuden teatterin rakentamisesta ei ole vielä tehty mitään päätöksiä. Uusi sijoituspaikka on kuitenkin herättänyt keskustelua jo nyt, Anna Vesén sanoo.

Selvitystyön lähtökohtana on 500-600-paikkainen kesäteatteri, joka on kokonaan katettu. Selvityksessä otetaan huomioon myös vessojen ja varastojen tarve sekä pysäköinti ja liikennejärjestelyt.

Uuden kesäteatterin selvitystyön tekijä kilpailutetaan kesäkuun alkuun mennessä. Tarkoituksena on, että rakentamissuunnitelma on valmiina alkusyksyyn mennessä. Suunnitelman valmistuttua vuorossa on päätöksentekovaihe.

Kaupungin investointibudjetissa on tällä hetkellä varattu kesäteatterin rakentamiseen 200 000 euroa.