Oikeutta eläimille julkaisi kuvia raatokasoista turkistarhalla Pohjanmaalla – tarkastuskäynnillä niitä ei kuitenkaan löydetty

Valvontaeläinlääkäri ja terveystarkastaja kävivät paikalla tiistaina.

turkistarhaus
Oikeutta eläimille -järjestön kuva turkistarhalta.
Oikeutta eläimille julkaisi Facebook-sivuillaan kuvia turkistarhalta. Tarkastuskäynnillä kuvien raatoja ei kuitenkaan löytynyt.Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille -yhdistyksen julkaisemista ketunraatokasoista pietarsaarelaisella turkistarhalla ei löytynyt näyttöä. Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi maanantaina Facebook-sivuillaan kuvia pietarsaarelaistarhalta, jossa näyttäisi olevan läjäpäin kettujen jäänteitä.

Raatolöydöksestä kertoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Paikalla aamupäivällä käyneen vs. valvontaeläinlääkärin Gullvi Söderströmin mukaan tarhalta löytyi yksittäisiä raatoja. Niiden alkuperää ei voida vielä tietää. Söderstöm ei voi vahvistaa myöskään sitä, että sosiaalisessa mediassa julkaistut kuvat olisivat juuri tuolta tarhalta.

– Omistaja ei ollut paikalla ja perusteellista eläinsuojelutarkastusta ei tehdä ilman syytä penikoimisaikana. Vettä oli, kuolleita eläimiä ei näkynyt. Mitään vakavia eläinsuojelulaiminlyöntejä ei todettu.

Tarkastuskäynti paljasti, että turkistarha-alue kaipaa siistimistä. Tarhalle tehdään uusintatarkastus sen jälkeen, kun kettujen penikoimisaika on ohi eli juhannuksen jälkeen.