Onnea ammattiin valmistuneille! Ylen amiskoneesta löydät tutkinnon suorittaneiden nimet

Yli 80 000 ammattiin valmistuvaa opiskelijaa saa todistuksensa viikonloppuna. Valmistuneiden nimet löydät Ylen amiskoneesta.

ammatillinen koulutus
Amiskone
Henry Lämsä / Yle

Opetushallituksen arvion mukaan ammatillisen tutkinnon suorittaa tänä vuonna yhteensä 81 600 opiskelijaa. Se on yli 5 000 opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna – uusien ylioppilaiden määrä on sen sijaan ollut laskussa.

Ammattiin valmistuvista lähes 66 000 suorittaa tutkintonsa oppilaitoksissa ja melkein 16 000 oppisopimuskoulutuksessa. Kaikista ammattiin valmistuvista noin kolme ja puoli tuhatta on ruotsinkielisiä.

Suurin osa ammattiin valmistuvista on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneita lähihoitajia tai liiketalouden perustutkinnon tehneitä merkonomeja.

Kolme tasoa ja näyttötutkinto

Ammatillisia tutkintoja on kolme: ammatillinen perus-, ammatti- sekä erikoisammattitutkinto. Näiden kaikkien lopuksi on näyttötutkinto, jossa opitut taidot pääsee näyttämään käytännössä.

Perustutkinnon suorittajia on tänä vuonna yli 57 000 ja ammattitutkinnon suorittajia 16 500. Molemmissa on lisäystä parisentuhatta viime vuotiseen verrattuna.

Erikoisammattitutkinnon suorittajia on 7 900, ja siinäkin on lisäystä noin tuhat viimevuotiseen verrattuna.

Yle julkaisee ammattiin valmistuneiden nimet amiskoneesta, johon tiedot saadaan kouluilta. Konetta päivitetään sitä mukaa, kun tietoja tulee. Amiskoneessa ovat mukana toisen asteen oppilaitoksissa ammatillisen tutkinnon suorittaneet nuoret ja aikuiset.

Ihan kaikkia valmistuneita ei koneesta kuitenkaan löydy, sillä osa on kieltänyt nimensä julkaisemisen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.