Jukka Mönkkönen jatkaa Itä-Suomen yliopiston rehtorina – hänen työparinsa eli akateemisen rehtorin haku alkaa kesäkuussa

Yliopiston hallitus päätti Mönkkösen jatkopestistä tiistaina.

Kuopio
Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen
Antti Karhunen / Yle

Jukka Mönkkönen jatkaa Itä-Suomen yliopiston rehtorina seuraavan viisivuotiskauden.

Yliopiston hallitus päätti rehtorivalinnasta yksimielisesti kokouksessaan tänään tiistaina. Uusi kausi alkaa ensi vuoden alussa.

Itä-Suomen yliopiston hallinnollisen rehtorin tehtävään haki viisi ihmistä. Heistä kolme kutsuttiin haastatteluun ja kaksi eteni loppuvaiheeseen. Valinta tehtiin lopulta Mönkkösen ja metsäbiotalouden professorin, joensuulaisen Jyrki Kankaan väliltä.

Yliopiston tiedotteen mukaan hallitus painotti valinnassa erityisesti laajaa yliopistomaailman tuntemusta ja käytännössä osoitettua johtamiskokemusta.

– Hänellä on hyvä tunnettuus ja arvostus kotimaisessa yliopistoyhteisössä sekä laaja-alainen tiedepolitiikan ja korkeakoulutuksen tuntemus, sanoo Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen.

Farmasian tohtori Jukka Mönkkönen aloitti Itä-Suomen yliopiston rehtorina vuonna 2015. Hän on aiemmin työskennellyt yliopiston akateemisena rehtorina 2012–2014 ja terveystieteiden tiedekunnan dekaanina 2010–2012 sekä Kuopion yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan dekaanina 2002–2009.

Yliopiston hallitus päätti tiistaina, että akateemisen rehtorin haku alkaa 13. kesäkuuta. Akateeminen rehtori toimii rehtorin työparina ja vastaa yliopiston opetus- ja tutkimusasioista.

Yliopiston nykyinen akateeminen rehtori on Harri Siiskonen. Mönkkönen työskentelee pääosin Kuopiossa ja Siiskonen Joensuussa.