Julkkiskokki Jamie Oliverin ravintolat kiinni: "Olen murtunut"

Jamie Oliverin ravintolamaailman luhistuminen vaarantaa Britanniassa tuhat työpaikkaa.

Jamie Oliver
Jamie Oliver
Jamie Oliver 15. tammikuuta Russell Squarella, Lontoossa. Joe Pepler / Pinpep / AOP

Julkkiskokki Jamie Oliverin ravintolat ovat hakeutuneet Britanniassa velkasaneeraukseen. Velkasaneeraus koskee 23 Britteinsaarilla sijaitsevaa ravintolaa.

Franchise-periaatteella toimivia ravintoloita ulkomailla velkasaneeraus ei koske. Oliverin nimeä kantava ensimmäinen ravintola Suomessa avattiin juuri Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Olen pahoillani tästä lopputulemasta. Haluan kiittää henkilöstöä ja hankkijoitamme, jotka ovat sydämellään olleet mukana toiminnassamme vuosikymmenen ajan, Jamie Oliver sanoo tiedotteessaan.

Twitterissä julkaisemassaan viestissä Oliver sanoo, että hän on murtunut rakastamiensa ravintoloiden joutumisesta selvitystilaan.

Jamie Oliver Group on viime kuukausina etsinyt ostajaa ravintolatoiminnoillensa. Ravintoloiden – Jamie's Italian Fifteen ja Barbecoa – kannattavuutta ovat syöneet kilpailevat ketjut, kuten Carluccio's ja Gourmet Kitchen Burger.

Ravintolat olivat konkurssin partaalla jo viime vuonna, mutta Jamie Oliver sijoitti silloin noin 15 miljoonaa euroa omaa rahansa ravintoloihinsa. Tuolloin Oliver sanoi The Financial Times -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että vaikeudet yllättivät.

– Meiltä yksinkertaisesti loppuivat rahat, Oliver sanoi lehden haastattelussa.

Viime vuonna Oliverin yhtiö sulki jo 11 Jamie's Italian -ravintolaa ja sanoi irti 600 työntekijää osana ravintolaryppään pelastustoimia. Kokkaus- ja elämäntapaohjelmistaan ja keittokirjoistaan tunnetun kokin yhtiö teki kuitenkin tappiota (siirryt toiseen palveluun)viime vuonna yli 20 miljoonaa euroa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters