Porin Keskuskartanon palosta jo useita päiviä – pelastuslaitos joutuu sammuttamaan vielä seinissä kyteviä pesäkkeitä

Viime keskiviikkona Porin keskustassa suurta kerrostaloa vaurioittaneen palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi pyytää yleisöltä näkö- ja kuulohavaintoja palon alkuvaiheista.

tulipalot
Keskuskartano kytypalo nosturi tulipalo Pori seinä
Talon seinästä joudutaan poistamaan peltejä, jotta varmistetaan, ettei rakenteisiin jää kytöpesäkkeitä.Karri Laihonen / Yle

Satakunnan pelastuslaitos on joutunut vielä tänään tiistainakin sammuttamaan Porin Keskuskartanon seinässä kyteviä pikkupaloja.

Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan pienet kytöpalot ovat tyypillisiä vastaavanlaisissa palokohteissa, vaikka isosta tulipalosta on kulunut jo kuusi päivää. Palo tuhosi Porin keskustassa sijaitsevan 10-kerroksisen talon yläkertaa ja ullakkoa viime viikon keskiviikkona.

– Tämä on aika yleistä rakennuspaloissa. Vaikka kuinka hyvin sammutettaisiin, voi jollekin sentin alueelle jäädä kytö ja tuuli voi alkaa sitä kasvattaa, selventää palomestari Anttila.

Tiistaina iltapäivällä syttyneessä kytöpalossa savunmuodostus oli runsasta, mutta varsinaista vaaraa siitä ei ollut.

Palomiehet poistavat varmuuden vuoksi peltejä rakennuksen päätyseinistä, jotta loputkin mahdolliset kytöpesäkkeet paljastuvat.

Keskuskartano tulipalo Pori
Keskuskartanon palosta syntyi sankkaa savua viime viikon keskiviikkona. Katja Halinen / Yle

Poliisi kaipaa yleisöltä lisää havaintoja

Palon syytä ei ole vielä saatu selville. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta kaikki 250 asukasta joutuivat evakkoon.

Poliisi pyytää yleisöltä apua palon alkuvaiheesta keskiviikkoiltana. Poliisi toivoo yleisöltä sekä näkö- että kuulohavaintoja ajalta klo 17.25–17.35. Erityisen kiinnostunut poliisi on mahdollisista kamerataltioinneista. Poliisi kiittää vihjeitä asiassa jo antaneita.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin sähköpostiin vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimeen 050 4564963.

Palopaikalla alkoivat maanantaina raivaustyöt. Samalla poliisin tekniset tutkijat pääsivät tutkimaan palon oletettua syttymisaluetta, ullakkokerroksen entisen linja-autoaseman puoleista päätä.