Kauppakamarilta muhkea lahjoitus Hämeen korkeakouluille – rahaa robotiikan ja digitaalisen markkinoinnin tutkimukseen

Hämeen kauppakamari haluaa edistää osaavan työvoiman saatavuutta alueen yrityksiin.

kauppakamarit
Pekka Vihma ja Jussi Eerikäinen Hämeen Kauppakamarista
Hämeen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma ja kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen odottavat lahjoituksen näkyvän alueen yritysten toiminnassa lähivuosina.Tuija Veirto / Yle

Hämeen kauppakamari on tehnyt mittavan lahjoituksen hämäläisille korkeakouluille. Hämeen ammattikorkeakoulu saa 100 000 euroa kahden tutkijayliopettajan palkkaamiseen: kestävän biotalouden alalle sekä HAMK Smart -tutkimusyksikköön.

LUT-yliopisto Lahdessa puolestaan saa 100 000 euroa uuteen professuuriin, joka painottuu markkinoinnin ja kuluttajakäyttäytymisen tutkimukseen digitaalisessa ympäristössä.

Kauppakamarin toimitusjohtajan Jussi Eerikäisen mukaan 200 000 euron lahjoitus on noin neljännes kauppakamarille pitemmällä aikavälillä kertyneestä omaisuudesta.

– Talouden hyvä suhdanne näkyy, meidän koulutus- ja jäsentuottomme ovat hyvällä tasolla. Lahjoitettava summa on nyt poikkeuksellisen iso, selittää Eerikäinen.

Vaikuttavuutta seurataan

Oppilaitosten rehtorit vastaanottivat lahjoitukset kauppakamarin hallituksen kokouksessa tiistai-iltana Lahdessa.

Kauppakamari aikoo seurata lahjoitusten vaikuttavuutta alueen yritystoimintaan viiden vuoden ajan. Lahjoituksen avulla on myös tarkoitus syventää yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

– LUT-yliopiston tulosta Lahteen ja digitaalisen markkinoinnin professuurista on paljon hyötyä alueen yrityksille. Kiertotalous on Kanta-Hämeessä isossa roolissa ja HAMKin kehitystyö sillä alalla heijastuu koko alueeelle, perustelee Eerikäinen.

Kauppakamari haluaa lahjoituksellaan edistää osaavan työvoiman saatavuutta alueen yrityksiin.

– Alueellamme tarvitaan digitalisaation ja kiertotalouden osaajia. Kiertotalous ja alustatalouden teknologiaratkaisut, kuten IoT:n ja big data, ovat sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä sijaitsevien yritysten vahvoja toimialoja, toteaa Eerikäinen.