Metsä Group kertoo tänään Kemin biotuotetehtaan YVA-menettelystä

Kemissä järjestettävässä yleisötilaisuudessa valotetaan muun muassa nykyisen ja uuden tehtaan eroja ympäristölle.

Kemi
Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan ensimmäinen havainnekuva, huhtikuu 2019.
Ensimmäinen havainnekuva Metsä Groupin Kemiin suunnittelemasta biotuotetehtaasta.Metsä Group

Kemin biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointimenettelystä järjestetään keskiviikkona yleisötilaisuus Kemissä. Metsä Fibre on toimittanut YVA-ohjelman Lapin ELY-keskukselle aiemmin toukokuussa.

Keskiviikon tilaisuudessa esitellään YVA-menettelyä sekä kerrotaan, miten ja millä aikataululla ympäristövaikutusten arviointi tehdään. Lisäksi valotetaan tehtaan hankesuunnittelua sekä nykyisen sellutehtaan ja uuden biotuotetehtaan eroja ympäristön kannalta. Yleisö pääsee myös esittämään kysymyksiä.

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tavoitteena on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi sekä lisätä kansalaisten tiedonsaantia ja vaikutusmahdollisuuksia. YVA-ohjelmasta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti Lapin ELY-keskukseen viimeistään 17. kesäkuuta.

Avoin yleisötilaisuus pidetään Digipoliksessa Kemissä klo 17.30 alkaen. Metsäyhtiö välittää tilaisuuden myös verkossa.

YVA-ohjelmaan voi tutustua myös verkossa sekä Kemin kaupungintalossa ja kaupunginkirjastossa sekä Keminmaan kunnantalossa ja pääkirjastossa Lapin ELY-keskuksessa Kemissä.

Korjattu 22.5. 2019 klo 15.20: YVA-ohjelmaan voi tutustua ELY-keskuksessa Kemissä.

Lue myös:

Nyt se ratkesi – Metsä Group rakentaa Kemiin 1,5 miljardin euron biotuotetehtaan

Antti Rinne Ykkösaamussa: Suomen metsät kestävät Kemin jättimäisen selluhankkeen, valtio voisi myös tukea infran rakentamista

Kemi on käynnistämässä Metsä Groupin uuden tehtaan vaatimia kaavamuutoksia – Sahansaarenkadun ympäristöön ehkä uusi raideyhteys

Uusi laskelma: Suomessa suunnitellaan jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän metsien hakkuita kuin EU sallii – Miten käy sellutehdashankkeiden?