Ruotsissa tehtiin rikosilmoitus ahdistelusta ruotsidemokraattien kärkiehdokasta vastaan

Peter Lundgren tarttui puoluetoveria rinnoista, ja kourittu nainen vakuuttaa, että asia on selvitetty.

Ruotsidemokraatit
Ruotsidemokraattien pääehdokas Peter Lundgren jäi kiinni puoluetoverinsa ahdistelusta.
Ruotsidemokraattien pääehdokas Peter Lundgren jäi kiinni puoluetoverinsa ahdistelusta. Riika Uosukainen / Yle

Ruotsidemokraattien europarlamentaarikko ja puolueen kärkiehdokas Peter Lundgren tunnusti Expressen-lehdessä (siirryt toiseen palveluun), että vuosi sitten tarttui puoluetoveriaan rinnoista hotellihuoneessa puoluetapahtuman yhteydessä.

Ruotsidemokraatit julkaisi viime yönä Youtube-sivustollaan videon, jolla Lundgren esiintyy ahdistelemansa naisen kanssa. Sillä he keskustelevat siitä, miten asia olisi hyvässä sovussa sovittu jo heti tapahtuneen jälkeen. Naisen mukaan tapaus ei ole poliisiasia ja se on loppuunkäsitelty.

Illalla kuitenkin Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoi (siirryt toiseen palveluun), että tapauksesta on silti tehty rikosilmoitus. Koska seksuaalinen ahdistelu on yleisen syytteen alainen rikos Ruotsissa, poliisi voi tutkia asiaa ja syyttäjä nostaa syytteen, vaikka kohteeksi joutunut itse ei rikosilmoitusta olekaan tehnyt.

Ruotsidemokraattien puheenjohtajan, Jimmie Åkessonin kanta on yhä, että Lundgrenilla on luottoa, ja hän saa jatkaa ehdokkaana.

Lundgren on jättänyt väliin (siirryt toiseen palveluun) haastatteluja ja vaalikeskusteluja tällä viikolla, mutta aikoo osallistua SVT:n suureen vaaliväittelyyn torstaina.

Lue lisää:

Ruotsidemokraattien kriisinhallintaa: Kourittu nainen esiintyy sovintovideolla ahdistelijansa kanssa

Ruotsidemokraateissa kuohuu eurovaalien aattona – taustalla julkisuuteen vuodettu nauhoite seksuaalisesta ahdistelusta

Korjattu klo 19.50: kyse on rikosilmoituksesta, ei syytteestä